Gazimağusa’da inşaattan düşen 2 işçiden biri hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Polisten verilen bilgiye göre, saat 16.20’de Gazimağusa’da Narlık sok üzerinde yapımı devam eden inşaatın boya aşaması için iskelenin kurulduğu esnada, iskeleyi sabitleyen tellerin kopması sonucu binanın boyasından sorumlu Seçkin Boya çalışanları Mehmet Çetrez (41) 25 metreden ve Rüstem Razıkolov (37 ) 23 metreden toprak zemine düşerek ağır yaralandı.

Mehmet Çetrez, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi, Razıkolov ise vücudundaki muhtelif kırıklar nedeniyle Gazimağusa hastanesinde tedavi altına alındı. (TAK)

ŞAHLIHAN CONSTRUCTION: "İSKELENİN ÇÖKMESİNİN SEBEBİ KUSURLU OLMASINDANDIR. OLAYIN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kazanın ardından Şahlıhan Construction LTD. Direktörü Süleyman Yaşlıhan yaptığı açıklamada, "İskelenin çökmesinin sebebi kusurlu olmasındadır. Olayın yakın takipçisi olacağız" diyerek, konuya açıklık getirdi.

Yaşlıhan'ın açıklaması şöyle:

"Ben Şahlıhan Construction Ltd. Direktörü Süleyman Yaşlıhan,

Bugün Mağusa’da gerçekleşen iş kazasında, işi yapan firmanın direktörüyüm. Bugünkü iş kazasında sadece yanımda çalışan 20 senelik usta başımı değil, ayni zamanda çok yakın bir dostumu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayım. Öncelikle ailesine ve sevenlerne başsağlığı dilerim.

Kaza merhum Mehmet Çetrez’in Mağusa’da, çalıştığımız Cripton İnşaat şirketi için boya yapmak amacı ile iskele kurarken iskelenin çökmesi sonucu gerçekleşti. Belirtmek isterim ki  bu iskeleleri daha 3 gün önce Çağkan Yapı market “Bozalanlardan” aldım. Bu iskeleleri avrupa standartlarına uygundur diye ve ekstra güvenliklidir diye aldım. Bu iskelelerin platformları da demirdir ve ekstra çapraz korkuluk sistemleri vardır. Ayrıca Merhum Mehmet Çetrez yanımda çalışan en tecrübeli usta başımdı ve bu iskeleleri gerekli tedbirleri alarak yapmaktaydı.

Çöken iskeleler olduğu yere çökmüştür, arkaya veya yana devrilmemiştir. Bu iskelelerin çökme sebebi polis soruşturması ve bilirkişi raporu sonucunda kesin olarak öğrenecek olmamıza rağmen benim düşünceme göre çökme sebebi iskelelerin kusurlu olmasıdır. Bu olayın nasıl gerçekleştiğinin yakın takipcisi olacağımı üzülerek belirtmek isterim.

Süleyman Yaşlıhan"

dsc_0548.jpg

dsc_0549.jpg

,dsc_0550.jpg

Fotoğraflar: MHA