Gamze Pir Baykur

“Milliyetçilik içinde millet nedir?” konulu konferans için DAÜ Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi’ne gelen İsrailli Dr. Efraim Podoksik bir grup Filistinli öğrenci tarafından boykot edildi. Konferansa da katılan Filistinli öğrenciler konferansın yapıldığı salonda pankart ve Filistin bayrağı açarak  Dr. Podoksik’i protesto etti.

“Özgür Filistin, Özgür Gazze”

İsrailli Dr. Efraim Podoksik’in konferansa başlamasının ardından konferans salonuna giren Filistinli öğrenciler “Terörist İsrail”, “Özgür Filistin”, “İsrail boykot” yazılı pankartlar ile Filistin bayrağı açtı. Podoksik’in konuşması sırasında sessizce boykot eden Filistinli öğrenciler güvenlik ekipleri ve polis tarafından salon dışına ardından da bina dışarısına çıkarıldı. Fakülte dışına çıkarılan  öğrenciler bina önünde “Özgür Filistin, özgür Gazze” diye slogan attılar.

“DAÜ bu hassasiyeti biliyor…”

Filistinli öğrenciler Filistin ile İsrail arasındaki savaştan dolayı büyük bir hassasiyet olduğunu dile getirerek, yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü DAÜ’de okul yönetiminin bu hassasiyeti bilmesine rağmen okula İsrailli Dr. Efraim Podoksik’in konferans vermesi için çağrıldığını söylediler.

dsc_0656.jpg

dsc_0651.jpg