Sağlık Bakanı Salih İzbul, Karpaz’da yerinde sağlık projesinin, yerel yönetimlerin işbirliğiyle başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İzbul bugün Karpaz ve İskele bölgesindeki sağlık merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İzbul, ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’u ziyaret etti ve bir süre görüştü.

Daha sonra Dipkarpaz Sağlık Merkezi’ne giden İzbul, merkezin işleyişi ve yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Yenierenköy Sağlık Merkezi’ni de ziyaret ederek, buradaki çalışan ve hastalarla sohbet eden İzbul, yerinde sağlık projesinin önemine değindi.

Bakan İzbul ziyaretlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada amacının bölgedeki sağlık merkezlerindeki mevcut sorunlar hakkında bilgi almak olduğunu kaydetti.

1441378665.jpg

“ÇAĞDAŞ VE MODERN BİR ORTAM…”

Yerinde sağlık projesinin, yerel yönetimlerin işbirliğiyle başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen İzbul, Yenierenköy Sağlık Merkezi binasının kötü durumda olduğunu ancak yapımına başlanan binanın tamamlanmasıyla bölge halkının daha çağdaş ve modern bir ortamda sağlık hizmeti alacağını dile getirdi.

Bakan İzbul, Yenierenköy Sağlık Merkezi’nin yeni alınan ambulansla birlikte en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını da kaydetti.

“MEHMETÇİK’E YENİ SAĞLIK MERKEZİ...”

Mehmetçik Sağlık Merkezi binasının kötü durumda olduğuna işaret eden İzbul, yeni yapılacak Mehmetçik Sağlık Merkezi binası için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İzbul, Mehmetçik Sağlık Merkezi’ne yeni bir ambulans alınacağını ve bunun için ihale aşamasının tamamlandığını belirtti. İzbul, sağlık konusuna büyük önem verdiklerini ve bu bilinçle çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bakan İzbul ziyaretleri çerçevesinde İskele Sağlık Merkezi’ni de ziyaret etti. İskele Sağlık Merkezi’nin son derece güzel ve çağdaş bir sağlık merkezi binası olduğunu söyleyen Bakan İzbul, ilçe merkezi olan İskele kentinde, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik çaba sarf edeceklerini de kaydetti.

İzbul’a ziyaretleri sırasında CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları ile Sağlık Bakanı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdür Emine Güllüelli eşlik etti.

1441378667.jpg