Birleşik Kıbrıs Partisi, Hükmet ortakları Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti’nin, Türkiye ile imzalanan ekonomik programın gereklerinin yerine getirilmesinin ardından seçime gideceğini ileri sürdü.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yaptığı açıklamada,  UBP- DP hükümetini cari bütçe açığını kapatmak için hayatı pahalılaştırmakla da suçladı.

UBP ve DP’nin Türkiye ile imzalanan ekonomik programın gereklerini yerine getirdikten sonra seçime gitmeyi hedeflediğini ileri süren İzcan, ülkeyi bugüne kadar kendi zümresel ve partisel çıkarlarını koruyan zihniyetlerin yönettiğini, köklü bir değişim ve dönüşüm için bu zihniyetin siyaset sahnesinden uzaklaştırılması gerektiğini savundu.

Kıbrıs Türk toplumunun seçeneksiz olmadığını, BKP’nin asgari müşterekte buluşabildiği tüm örgütlerle işbirliğinden kaçınmayan, toplum yararına olacak tüm işbirliklerinde yer almaya hazır olduğunu kaydeden İzcan, “Bundan sonraki süreçte de oluşturulacak platformla halkın karşısına güçlü bir alternatif olarak çıkacaktır” dedi.