Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kamu Reform Yasa Tasarısı’nın geciktirildiğini, Siyasi Partiler ve Seçim ve Halk Oylaması yasa tasarılarının ise görüşülmekten vageçildiğini açıklayan Meclis Başkanı Sibel Siber’den, ilgili yasaları geciktirenleri ve yasalaşmasını engelleyenleri açıklamasını istedi.

İzcan, BKP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada,  Siber’in şikayet ederek sorumluluktan kaçamayacağını ileri sürerek, Kıbrıs Türk toplumunun değişim ve şeffaflık istediği konusunda Meclis Başkanı olarak gereğini yapması gerektiğini kaydetti.

İzzet İzcan, Kamu Reform Yasa Tasarısı’nın iyileştirilerek, bir an önce yasalaşmasını, kamunun siyasilerin çiftliği olmaktan çıkartılmasını, kamunun hantal ve verimsiz yapısının ortadan kaldırılarak vatandaşa kaliteli hizmet verecek yeni bir yapılanmaya kavuşturulmasını ve kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılmasını talep etti.

İzcan, “Siyasi Partiler Yasa Tasarısı ile Seçim ve Halk Oylaması Yasa Tasarısı da bir an önce yasalaşmalı, anti-demokratik seçim barajı kaldırılmalı, milletvekili transferi yasaklanmalı ve tek seçim bölgesine geçilmelidir” dedi.