Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd’i denetlemek amacı ile yurt dışındaki bir şirketten 50 ay süreyle 11 Milyon 250 bin dolarlık hizmet alımı anlaşmasının yolsuzluk olayı olduğunu iddia etti.

İzcan konuyla ilgili açıklamasında, bu anlaşma ile T&T Havalimanı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd’in, KKTC Ulaştırma Bakanlığı’nın seçtiği şirketlere kontrol ve denetim karşılığı olarak 11 Milyon 250 bin dolar ödemek zorunda bırakıldığını, KKTC Ulaştırma Bakanlığı’nın kendi görevi olan denetim ve kontrol sorumluluğunun yurt dışındaki iki özel şirketten “ihalesiz ve şaibeli” bir şekilde hizmet olarak aldığını kaydetti.

İzcan, “Bu iki özel şirketin Türkiye’de iktidarda olan AKP yöneticilerine yakın olduğu ve adı geçmişte yolsuzluklara karışmış aynı kişiye ait olduğu bilinmektedir” dedi.

“Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu hangi hak, yetki ve kriterlere göre bu şirketleri seçmiştir? Denetime tabi tutulacak şirketin, parasını kendisinin ödediği denetçi tarafından kontrol edildiği dünyanın neresinde görülmüştür” diye soran İzcan, “Bu tamamen denetim anlayışına aykırı bir durumdur” diye ekledi.

Bakanlar Kurulu’nun 14 Ekim 2015 tarihinde Ö (K-I) 449 numaralı kararı ile KKTC veya TC’den bu konu ile ilgili teknik ve hukuki konularda hizmet alımına ilişkin karar aldığını belirten İzcan, “Ömer Kalyoncu başbakanlığındaki CTP-UBP hükümeti sorumluluk altındadır. Bu sürecin parçasıdırlar” dedi.