Nadire Bahadi

“ODADAN GİT” DEDİ, GİTMEDİ: Havadis’in güvenilir kaynaklardan derlediği bilgilere göre, cinayetin nedeni katil Tevfik Utku Polat’ın, kız arkadaşı ile ortak kullandığı odada buluşmak istemesi. Maktül Uzunoluk’a, “Odayı boşalt” diyen Polat, “Hayır ben senin muhabbet tellalın mıyım?” cevabını alınca küplere bindi

SATIN ALDI, KESTİ: Odayı boşaltmayan Uzunoluk’un, ardından yatıp uyuması bardağı taşırdı. Cinnet getiren Polat, aşağıya indi, en yakın marketten büyük bir bıçak aldı, ve yeniden odaya gelerek “arkadaşının” boğazına çöktü. Uykuda yakalanan Uzunoluk, kendini savunamadı

PARMAĞINI DA KESTİ: Polat, hem arkadaşının boğazını kesti, hem defalarca bıçakladı hem de parmağını kesti. Parmağı kesme sebebini ise ifadesinde, “Odadan çık dediğim zaman, parmağı ile bana hareket çekti. Ben de o parmağı kestim” diyerek açıkladı

Gazimağusa’da önceki gece meydana gelen korkunç cinayetin perde gerisi aydınlanmaya başladı.

Kaldıkları yurt odasını paylaştığı öğrenci arkadaşını Tevfik Uzunoluk’u yurdun yanı başındaki bakkaldan aldığı kasap bıçağıyla vahşice katleden Tevfik Utku Polat, dün tutukluluk talebiyle Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Taammüden adam öldürme suçlaması ile hakkında soruşturma başlatılan cinayet zanlısı Tevfik Utku Polat,  mahkeme emri ile 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Öldürdükten sonra polise giderek teslim oldu

Olayın soruşturmasını yürüten Gazimağusa Adli Şube Amirliği’nde görevli müfettiş muavini Halil Seven, mahkemede tüm ülkede infial yaratan cinayet ile ilgili ifade ilk bilgileri içeren ifadesini mahkemeye sundu. Seven, önceki akşam saat 00:10 sıralarında DAÜ’de öğrenim gören zanlı Tevfik Utku Polat’ın Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek Merkez Karakol’da görevli polis memuruna “ cinayet işledim, okul arkadaşımı öldürdüm. Şuan odada, bıçakla” demek sureti ile cinayet işlediği itirafında bulunduğunu açıkladı.

Öldürdü montla örttü

Zanlı Polat’ın ilk soruşturmasında cinayeti nasıl işlediğini ve daha sonra neler yaptığını anlattığını ifade eden Seven, “zanlı kaldığı yurdun 263 numaralı odasında cinayeti işlediğini söyledi. Zanlı polis ekibiyle birlikte olay yerine götürüldü. Seven, 263 numaralı odanın kapısını açtığı zaman, oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’un cesedinin zanlının yatağında yarı yatır vaziyette ve üzerinin başına kadar mont ve benzeri kıyafetlerle örtülü olduğunu gördük” dedi.

Seven akabinde 112 Acil Servis’in aranarak olay yerine çağrıldığını söyledi.

Cinayeti kasap bıçağı ile işledi

Öğrenci yurdunun 263 numaralı odasında yapılan ilk incelemelerde olayda kullanıldığı düşünülen ağız uzunluğu 18 cm, olan “Bayram” yazılı kasap bıçağın bulunup emare alındığını söyleyen Seven, zanlı Tevfik Utku Polat’ın  “Taammüden adam öldürme” suçu ile suçlandığını ifade etti. Zanlının poliste işlediği suçu gönüllü ifade vererek kabul ettiğini yineleyen Seven, zanlı Tevfik Utku Polat’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer, polisin ifadesini dinledikten sonra Tevfik Utku Polat’ın ilk nazarda suçla bağlantısı olduğunun görüldüğünü belirterek polisin başlattığı soruşturmanın selameti açısından zanlı Polat’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

***
Arkadaşını öldürdü sevgilisi ile buluştu

Cinayeti tetikleyenin kız tartışması olduğu öne sürüldü. Tevfik Utku Polat, odaya kız arkadaşının geleceğini söyleyerek oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’tan odadan çıkmasını istedi. Uzunoluk’un ise odadan çıkmayı kabul etmedi “Ben p…. Mıyım git sevgilinle başka yerde buluş” dedi. Polat, aldığı yanıt karşısında sinirlenerek odadan çıktı. Yurdun yanıbaşında bulunan bir bakkala giden Tevfik Utku Polat, saat 21:30 sıralarında, marketin rafında bulduğu bir kasap bıçağını alıp yurda döndü. Odaya girdiği zaman, uykuya dalmak üzere olan arkadaşını bıçaklayan Tevfik Utku Polat,  boğazını keserek öldürdü. Polise verdiği ifadede cinayetin saat 22:00 sıralarında işlendiği belirten Tevfik Utku Polat, saat 00:10 sıralarında polise giderek teslim olduğu.

Banyo yapıp kız arkadaşıyla buluştu

Cinayetin ardından soğukkanlı bir şekilde banyoya girdiği öğrenilen Tevfik Utku Polat, yıkandıktan sonra dışarı çıkarak, cinayetin işleme sebebi olarak ifade ettiği randevusuna gitti.

Tevfik Utku Polat, kız arkadaşı ile görüştükten sonra polise giderek teslim oldu.

***

25 yerinden bıçaklandı

Zanlı Tevfik Utku Polat’ın sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılmasının ardından Gazimağusa Devlet Hastanesi morgunda da cinayete kurbanı Tevfik Uzunoluk’un otopsisi gerçekleştirildi. Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Uzunoluk’un gencin cesedi üzerinde yaptığı incelemede oda arkadaşı tarafından vahşice öldürülen gencin önce 25 yerinden bıçaklandığı ardından boğazının kesildiğini tespit etti. Otopsi raporunda Uzunoluk’un ölüm sebebi kesici delici alet yaralaması sonucu büyük damar kesilmesi, solunum yolu bütünlüğünün kesilmesi, iç organ yaralanması ile iç ve dış kanama sonucu olarak belirtildi.

****
Nazilli’de toprağa veilecek

Şizofren olduğu iddia edilen Tevfik Utku Polat tarafından öldürülen Tevfik Uzunoluk’un Eylül ayında DAÜ’de kazandığı İç Mimarlık bölümde öğrenim görmek amacı ile iki ay önce ülkeye geldiği belirtildi. Uzunoluk’un 1 yıl önce ise 3 yıl boyunca mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşen babasını kaybettiği öğrenildi.
Ailesi cenazesini devralmaya geldi

Okuyup iç mimar olma hayalleri ile geldiği Kuzey Kıbrıs’ta oda arkadaşı tarafından vahşice öldürülen 19 yaşındaki gencin cesedini devralmak üzere amcası ve abisi acı haberi öğrenmelerinin ardından dün akşam saatlerinde ülkeye geldi. Otopsisi tamamlanan Uzunoluk’un memleketi Nazilli’de defnedilmek üzere ailesine devredildiği edinilen bilgiler arasında.

***
Cinayet silahı olarak kullanılan kasap bıçağını satan marketin sahibi Rafet Demirtaş Havadis’e konuştu

“Şüpheli ve gergi bir tavır görmedim”

Tüm ülkede infial yaratan cinayette kullanılan bıçağın satın alındığı market sahibi Rafet Demirtaş ise gencecik bir hayatın solmasından son derece üzgün olduğunu ifade etti. Cinayet zanlısı Polat’ın markete gelip bıçak aldığı sıralarda dükkanda kendisinin bulunduğunu ancak müşteriyi hatırlamadığını söyleyen Demirtaş, kendisinin duyarlı bir iş yeri sahibi olduğunu ifade ederek “müşteride olumsuz, sinirli ve ya suça meyilli bir hal ve tavır sezmiş olsaydım zanlıyı hatırlayacaktım, hatta duyarlı davranıp polise bile haber verirdim” şeklinde konuştu. Üniversiteye pek çok milletten gelen öğrencilerin olduğunu ifade eden Demirtaş, üniversitelerin öğrenci kabulünde seçici olması gerektiğini ve denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirdi. Son dönemlerde uyuşturucu ve madde bağımlılığının da  ülkede artış göstermesine dikkat çeken Demirtaş, pek çok suçların da bu bağımlılıklar sonucu nüksettiğini ve KKTC toplumunun alışık olmadığı kötü manzaralar karşısında dehşete düştüğünü kaydetti.

İşte o bıçak

Havadis, Polat’a bıçağı satan market sahibi ile görüştü. Market sahibi, “Gayet sakindi. Öğrenciler zaman zaman mutfak işleri için bıçak alır, ben de bu yüzden aldı zannettim. En ufak bir şüphem olsa, bıçağı satmazdım” dedi.

1112d58d4g5f4gdf5g4d.jpg