Avrupa Birliği’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette” programı altında finanse edilen “Sesini Yükselt, Haklarını Savun” projesi “Medya ve Çatışma Eğitimi” semineri ile bugün başladı.

Sunumunu köşe yazarı Elvan Levent’in yaptığı seminer, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda 09.00 – 12.30 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Medya ve Çatışma Eğitimi’nin ikinci bölümü de yarın aynı yer ve saatte devam edecek.

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği iki toplumlu proje “sesini yükselt, haklarını savun” sloganı ile Kıbrıs sivil toplumunun, iletişim yönetimi, hak arama ve savunuculuk becerilerini geliştirmeyi, medya profesyonellerinin ise teknik kapasitelerini artırmayı hedefliyor.

Naci Talat Vakfı ile IKME-Sosyo Politika Araştırmalar Enstitüsü ile beraber yürütülen proje, sivil toplum örgütlerine, sivil inisiyatife ve medya profesyonellerine kapasite artırma eğitimleri sunuyor.

Projenin devamında “Barış Gazeteciliği” 16 – 17 Mart’ta, “Medya Etiği ve Şeffaflık” 30 Mart’ta Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda; “Gazeteciler İçin Etkili Dijital ve Mobil Fotoğrafçılık” 13 – 14 Nisan’da; “Etkin Sosyal Medya Kullanımı” etkinliği ise 27 – 28 Nisan’da yapılacak.

Son iki etkinliğin yerlerinin sonradan duyurulacağı belirtildi. Etkinliklerin tümü, 09.00-12.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Eğitimlerle ilgili daha fazla bilgi ve kayıt için 0533 877 5472 ve 0533 860 0022 numaralı telefonlardan alınabilecek.