Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra tüm Akdeniz’in sembolü haline gelen, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 10 yılı aşkın süredir destek verdiği deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik bilgilendirme semineri bu kez Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) gerçekleşti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Kaplumbağalar Korumamız Altında” projesi kapsamında Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğiyle gerçekleşen,  YDÜ İletişim Fakültesi Salonu’nda düzenlendi. Seminere YDÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlileri ve YDÜ Çevre Kulübü öğrencileri de katıldı.

Seminerde, Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Sorumlusu Robin Snape katılımcılara kapsamlı bilgiler sundu. Kaplumbağaların üremesinden gelişmesine kadar tüm evrelerin anlatıldığı seminerde, özellikle balıkçı ağlarının yumurtlama döneminde adamızın bu şirin konuklarına verdiği zararlar anlatıldı.

Snape, “Deniz kaplumbağalarının adamızı ziyareti açısından son 25 yılın en yoğun döneminin yaşandığını” da belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin “Kaplumbağalar Korumamız Altında” projesi kapsamında ilk seminer Gazimağusa’da balıkçılara yönelik olarak yapılmıştı.

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Sorumlusu Robin Snape ve uzman Damla Beton’un sunum yaptığı seminerde, balıkçılarla önemli bilgiler paylaşılmış, son senelerde kaplumbağa nüfusundaki artışa dikkat çekilmişti.

kaplumbaga-semineri-ydu-(2).jpg

kaplumbaga-semineri-ydu-(3).jpg