Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, ülkeyi yönetenlerin uzun süredir maksatlı olarak kamu görevlilerinin itibarını sarsmak için bir takım raporları medyaya dağıttığını savunarak, “Tartışma zemini yaratıp kendi başarısızlıklarını unutturmaya çalışıyor” dedi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, kamu görevlileriyle ilgili hazırlanan raporlar konusunda yazılı bir açıklama yaparak, taleplerinin sadece denetim yapıp rapora dönüştürülmesi değil yasalara uymayanlara ceza verecek iradenin ortaya konması olduğunu belirtti.

Kamuda görevini layıkıyla yapanlarla, görevini suiistimal edenlerin aynı değerlendirmeye tabi tutulmasına karşı olduklarını da belirten Kaptan, “KTAMS ödül ve ceza sisteminin kamuda uygulanması gerektiğine inanıyor” ifadesine yer verdi.

Kamu çalışanlarıyla ilgili hazırlanan bir raporun bugün yerel bir gazetede yayınlandığını söyleyen Ahmet Kaptan, “Biz KTAMS olarak hiçbir tarihte işe geç geleni, izinsiz gelmeyeni, işten izinsiz ayrılanı görevini yapmayanı savunmadık, savunmayacağız. Bu bizlerin en önemli ilkesi” ifadesine yer verdi.

“YASAYA UYMAYANLARI KORUMUYORUZ, GÖZ YUMANLAR DA SUÇLU”

Kamu çalışanının haklarını korumak kadar kamudaki verimliliği sağlamanın da KTAMS için önemli olduğunu belirten Ahmet Kaptan, “Kamu Görevlileri Yasası’na uymayanları korumadığımız gibi göz yumanların da en az onlar kadar suçlu olduğuna inanıyoruz” dedi.

KTAMS’ın denetime önem verdiğini de vurgulayan Kaptan, yasaların uygulanması için gerekli iradenin gösterilmesini istedi.