Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, ülkenin bir çok noktasında katı atık transfer istasyonları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Evren, Hakkı Atun Başkanlığındaki Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA) heyetini kabul etti.

Evren, kabulde yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren çalışma alanlarından çevrenin her zaman kendisi için büyük bir hassasiyet teşkil ettiğini söyledi.

Çevre ile ilgili Sivil Toplum Örgütlerinin katılımı ve desteğiyle Çevre Değişiklik Yasa Tasarısı’nın hazırlandığını anımsatan Evren, tasarının yasalaşmasının ardından çevre ile ilgili güncel birçok soruna çözüm üretebilecek bir konumda olabileceklerini ifade etti.

Evren, çevre sorunlarının sadece ceza ile çözülebileceğine inanmadıklarını vurgulayarak, bu konuda eğitim ve bilincin önemli bir yer oluşturduğunu söyledi.

Çevre dersinin eğitim müfredatına alınmasının güzel bir adım olduğunu vurgulayan Evren, “Çevre Duyarlılığın Arttırılması Projesi” ile de iyi kazanımlar elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Vakıf üyelerine çam-kese böceği ile yapılan mücadele hakkında bilgiler de veren Bakan Evren, uyguladıkları sistematik ve sürekli yöntemlerle başarı elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Bakan Evren Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı fonlar ile birlikte ülkenin birçok noktasında katı atık transfer istasyonları oluşturulmasını hedeflediklerini de ifade etti.

ATUN: “HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR”

ÇEKOVA Başkanı Hakkı Atun da konuşmasında, gerek yol kenarları gerek ise kentsel temizlik konusunda yaşanan duyarsızlığa karşı örgütlenmenin önemine işaret ederek, bu konularda belediyeler ve kaymakamlıklara da büyük görevler düştüğünü söyledi.

Çevre sorunları konusunda her zaman empatiye ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Atun, neler yapılabileceği konusunda sokaktaki vatandaştan devlet kademesine kadar herkesin sorumluluk taşıması gerektiğini belirtti.

Kabulde ayrıca, ÇEKOVA Mütevelli Heyeti Başkanı Kenan Atakol ve diğer vakıf üyeleri de çevre sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüşlerini paylaştılar.