Evrim Kamalı

Lefkoşa’da Libyalı ve Filistinli öğrenciler arasında halı saha maçı yüzünden çıkan kavgada Mohammed Abed Alghani’nin kafatasını kıran zanlılar Mohamed Moktar ve Taha Hadoud dün teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkarıldılar.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Ali Gencer olayla ilgili bulguları aktardı. 

Gencer zanlılar Mohamed Moktar ve Taha Hadoud’un 3 Nisan’da Filistinli ve Libyalı öğrenciler arasında çıkan kavgada, Mohammed Abed Alghani’nin kafasına demir ve tahta sopayla vurarak kafatasını kırdıklarını söyledi. Polis Alghani’nin bugün (dün) itibarıyla yoğun bakımdan çıktığını ve hayati tehlikeyi atlattığını söyleyerek, zanlıların ileride görüşülecek davasında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların öğrenci olmalarını da göz önünde bulundurduğunu, bu nedenle yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmelerine ve 50’şer bin TL şahsi kefalet imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.