Gürsel Karagözlü

Bir süreden bu yana KKTC’nin farklı yerlerinde dini içerikli organizasyonlar düzenleyen Evrensel, Sevgi ve Tasavvuf Derneği’nin Lefke’de düzenlediği etkinlikte olay çıktı.

Bant yayını ile katılımcılara hitap eden esas adı İskender Erol Evrenosoğlu olan ve İmam İskender Ali Mihr olarak bilinen kişi, “kendisini peygamber yerine koyan konuşmalar” yapınca, salonda bulunanlar tepki göstererek ayrıldı.

İmam İskender Ali Mihr, “Hiç kimse İslam’ın 5 şartı ile cennete giremez,  Allah’a ulaşmayı dilemek yoktur. Ama Allahu Teala açık bir şekilde Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin gideceği yerin cehennemdir” demesi üzerine salondakiler salonu terk etti.

Etkinliğe katılan ve yarıda salonu terk edenler, İmam İskender Ali Mihr olarak bilinen şahısın konuşmasında kendisini “Peygamber olarak ilan eder şekilde konuşmasından dolayı salonu” terk ettiklerini söyledi. Etkinliğe, Lefke ve bölge halkı ile Şeyh Nazım Efendi’nin müritleri katıldı.
Ayni derneğin, geçtiğimiz hafta Alsancak’ta bir etkinlik düzenlediği ve etkinliğe basın mensuplarının alınmadığı öğrenildi. Ayni ekibin geçtiğimiz günde Akdoğan köyünde bir etkinlik düzenlediği öğrenildi.