Ziya Nasıfoğlu

Girne’de 13 Eylül 2014 tarihinde polisin yaptığı denetimlerde, hareketlerinden şüphelenilerek KL 777 plakalı araçta yapılan aramada ele geçirilen sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 2 adet elle sarılmış sigara izmariti ile yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü kanunsuz maddeyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Araç sürücüsü Ali Yavuzcan ve araçta yolcu olarak bulunan G.T. (K-17) ve R.E. isimli zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı ve haklarında 2 gün daha tutukluluk emri alındı. Araçta yolcu olarak bulunan M.A. isimli zanlı ise meseleyle bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Pohsin mahkemedeki ifadesinde, zanlıların elde ettikleri uyuşturucuyu bir başkasına verebilir iddiasına karşılık zanlı G.T. yargıçtan savunma yapması için izin almadan “Keşke satsak da villa alsak” deyince yargıç tarafından sert bir dille uyarıldı.

Yakalanacağını anlayınca kaçtı

Polis Çavuşu Mehmet Bayram, 13 Eylül 2014 tarihinde saat 04:30 sıralarında Karaoğlanoğlu - Girne anayolu üzerinde içerisinde G.T. ve R.E. isimli zanlıların da bulunduğu Ali Yavuzcan yönetimindeki aracın kontrol amaçlı durdurulduğunu söyledi.

Bayram, o esnada zanlılardan birinin içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigarayı imha etmeye çalışmasıyla araçta arama yapıldığını ifade etti. Bayram, arama sonucu içerisinde sentetik cannabinoid türü kanunsuz madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigara izmariti ile yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü kanunsuz madde ele geçirildiğini dile getirdi.

Bayram, zanlı Ali Yavuzcan’ın olay yerinden kaçtığını anlatarak, ancak daha sonra bir evde yakalanan Yavuzcan’ın tasarrufunda bu kez içerisinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğuna inanılan cam nargile bulunduğunu kaydetti.

Bayram, meseleyle ilgili 8 kişiden ifade alındığına dikkat çekerek, zanlıların henüz ifade vermediğine vurgu yaptı. Bayram, benzer suçlan bulunan 3 zanlının da serbest kalması durumunda aranan emarelere ve alınması gereken ifadelere etki edebileceklerine işaret etti ve zanlıların 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını istedi.

Soruşturmanın seyri değişebilir

Ali Yavuzcan’m avukatı Hüseyin Malyalı, zanlılann tutuklu bulunduğu süre içerisinde tüm emareler elinde olan polisin yeterli soruşturmayı yapmadığını iddia ederek, 4 günlük tutukluluk talebine itiraz etti. R.E. isimli zanlının avukatı Kaya Muhtaroğlu da tutukluluk süresine itiraz etti. Zanlı G.T. ise savunmasında pansiyonda çalıştığını ve tutuklu kalması durumunda işinden olacağını anlattı.

Savcı Mustafa Atakara, zanlı Ali Yavuzcan’ın olay yerinden kaçtığını ve tekrar yakalandığında ise üzerinde uyuşturucu madde bulunduğuna dikkat çekti. Savcı Atakara, zanlı Ali Yavuzcan’ın aracında
bulunan zanlılarla ilgili avukatları tarafından meseleyle bağlantılarının olmadığına dair bir iddia ortaya konmadığına işaret ederek, zanlılardan alınan kan ve idrar örneklerinden bir başka tür uyuşturucu çıkması durumunda soruşturmanın seyrinin değişebileceğine vurgu yaptı.

İddia ve savunma makamlarını dinleyen Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, hafta sonu olmasına rağmen sıkı çalışan polisin 2 günde 8 ifade aldığına işaret ederek, polisin zamanı verimli kullandığına dikkat çekti. Gökan Asafoğulları, zanlılann uyuşturucu maddeleri kimden aldıklarının ve kimlere verebileceklerinin ortaya çıkması için polise 2 günlük sürenin yeterli olacağına bulgu yaptı.