Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na son günlerde yapılan personel alımlarında sınavsız ve sadece sözlü mülakatla istihdamlar yapıldı. Elde edilen bilgilere göre 105 kişi Geçici İşçi statüsünde işe başlatılırken, bunlar arasında 40 yaş üstü kişiler de bulunuyor. 48 yaşında bir kadının İşçi statüsünde Gazimağusa’da işe başladığı edinilen bilgiler arasında. 30 Geçici İşçi’nin kadrolanması için de uygun kılıf arandığı iddiaları var.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan EL-SEN Genel Başkanı Çağlayan Cesurer, bu konuyla ilgili dedikoduların kulaklarına geldiğini, ancak KIB-TEK’e kaç kişinin ve kimlerin işe alındığı bilgisinin halen ellerine ulaşmadığını söyledi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) 2012-2013 yıllarında emekli çıkan 150 personelin yerine yeni personel alınmasıyla ilgili açılan münhalların partizanca doldurulduğu iddia edildi. KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun açtığı münhal üzerine kuruma sınav yoluyla değil de mülakat yoluyla işe alımlar yapılması tepkilere neden oldu.

Öte yandan KIB-TEK’e İşçi olarak yeni alınanlar arasında 40 yaş üstü kişilerin olduğu ve bazılarının da eski CTP hükümeti döneminde işe alınan ancak UBP’nin iktidara gelmesiyle işten çıkarılan kişiler olduğu iddia edildi.

Gazetemizin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre toplam 105 kişi, Geçici İşçi statüsünde işe başlatıldı. 48 yaşında bir kadının İşçi statüsünde Gazimağusa’da işe başladığı da edinilen bilgiler arasında. Önceki CTP Hükümeti döneminde işe alınan 30 Geçici İşçi’nin kadrolanması için de uygun kılıf arandığı iddia edildi.

Cesurer: “Birçok dedikodu kulağımıza geliyor”

Haberal Kıbrıslı gazetesinin sorularını yanıtlayan EL-SEN Genel Başkanı Çağlayan Cesurer, 2012-2013 döneminde KIB-TEK’ten emekli olan 150 personelin yerine en az 90 personel alınmasıyla ilgili Yönetim Kurulu’na yazı yazdıklarını söyledi. Yazdıkları yazıda, kuruma alınacak olan personelin diplomalı ve sınav yöntemiyle alınması görüşünü sunduklarını ifade eden Cesurer, gazetelere verilen ilanlarda yapılacak işe alımların mülakat yoluyla alınacağının açıklandığına dikkat çekti. Yapılan mülakatlar sonucunda işe alımların tamamlandığını, ancak şu ana kadar kaç kişinin işe alındığı, ya da kimlerin işe alındığıyla ilgili bilginin KIB-TEK Yönetim Kurulu tarafından kendilerine iletilmediğini açıklayan Çağlayan Cesurer, konuyla ilgili birçok dedikodunun kulaklarına geldiğini söyledi.

“En geç Cuma günü sonuçlar elimize ulaşacak”

EL-SEN Başkanı Cesurer konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Biz KIB-TEK yönetim kuruluna yazdığımız yazıda, işe alımların sınav yöntemiyle ve diplomalı kişilerin alınması yönünde görüş bildirdik. Gazetelerde verilen ilanlarda işe alımların mülakat yoluyla olacağı açıklandı. Şu ana kadar işe alınanlar hakkında bir bilgiye ulaşamadık. İşe alınanların hangi kıstaslarda ve kimlerin alındığına sadece KIB-TEK Yönetim Kurulu karar verdi. İşe alımlarla ilgili kesin sonuçlar en geç Cuma günü elimize ulaşacak. O zaman konuyu daha da derinlemesine inceleyebileceğiz.”