KIB-TEK’e bağlı Teknecik santralında çalışan DP-UG Parti Meclisi Üyesi Teknecik Santrali'nde 2. Mühendis olarak görev yapmakta olan Ozan Erenay’ın Şube amiri yapılması ile ilgili tartışma giderek büyüyor.

DP-UG üst düzey yöneticileri ile Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Ozan Erenay’ın terfi ettirilmesi ile ilgili olarak baskı yaptığı KIB-TEK Yönetim Kurulu Asbaşkanı Yılmaz Nasipoğlu’nun istifa etmesine neden olduğu öne sürülüyor.

Baskılara dayanamayan Yılmaz Nasipoğlu’nun "Ben bu atamaya evet diyemem. Evet demem halinde vicdanım ile hesaplaşamam" dediği ve baskılar sonrasında görevinden istifa ettiği iddia ediliyor.

ASBAŞKAN YILMAZ NASİPOĞLU İSTİFA ETTİ

KIB-TEK çevrelerinden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, "KIB-TEK’te siyasiler, hakkı olmayan birisini diğerlerinin hakkını yiyerek terfi ettirmeye çalışıyorlar. DP kanadından kuruma Asbaşkan olan Yılmaz Nasipoğlu’na Ozan Erenay’ın şube amiri olması için baskı yapıldı. Bu baskılara dayanamayan Yılmaz Bey istifa etti" dedi.

ASBAŞKAN OSMAN EMİNEL ASBAŞKAN OLDU

Ayni kaynak açıklamasına devamla "Onun yerine DP-UG Girne Parti Meclisi üyesi Ahmet Ataksoy atandı. Yine DP-UG kanadından Osman Eminel de Asbaşkanlığa getirildi. Ahmet Ataksoy KIB-TEK'ten emekli birisidir. Personel ile arası limonidir. Sırf Ozan Erenay’ın Makina Şube Amiri olarak görevlendirilmesi için temiz siyasetten bahseden Serdar Denktaş, bu göreve Asbaşkan olarak getirdiği Yılmaz Nasipoğlu’nu görevden ayrılmasına ön ayak oldu" ifadesinde bulundu.

KIB-TEK’TE CİDDİ SORUN VAR

Yine aynı kaynak, "Kurumda ciddi bir sorun yaşanmaktadır. Daha önce Ahmet Ataksoy’un amiri olarak çalışan üst kademedeki yöneticiler bunun kabul edilemez bir durum olduğunu dile getiriyor. Siyaset ve siyasetçiler kurumda kaos yaratıyorlar" dedi.(Kıbrıs Sözcü)