Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, “alın teri ile köyünde toprak ile uğraşan, tek derdi evine ekmek götürmek olan” hayvancıların sürdürdükleri eylemde, yanlarında olduğunu; pazartesine kadar sorunlara çözüm bulunamaması durumunda,araçlarını da Lefkoşa’ya taşıyarak desteklerini daha da pekiştireceklerini belirtti.

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “hükümetin üreticilerin üretimin devamı açısından talep etmekte olduğu haklı istemlerine kulak tıkadığını ve bunların çözümü için herhangi bir çaba sarf etmediğinin” görüldüğünü kaydetti.

Kelle, sorunlar karşısında üretimden kopma noktasına gelen üreticilerin sorunlarının vakit kaybetmeden diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade ederek, Pazartesi gününe kadar sorunlara çözüm bulunamaması durumunda hayvancıların eylemine desteği, araçlarını Lefkoşa’ya taşıyarak daha da pekiştireceklerini kaydetti.

Kelle, şöyle devam etti:

“Temennimiz tarımsal üretimin devamı açısından hükümetin bu konulara tüm imkânlarıyla sağduyu ile yaklaşması, tarım kesiminin, üreticilerimizin sorunlarının çözülmesi için gerekenin yapılmasıdır.

Birliğimiz üyelerimiz arasında yapılan ayrımcılığı da benimsemediğini bir kez daha dile getirir, tarımsal üretimin bir bütün olarak ele alınması gerektiğine olan inancını bir kez daha yineleriz.

Üreticilerimizin sorunlarına çare bulunmaması durumunda pazartesinden itibaren, başlatılmış olan eyleme tam destek olarak destek vereceğimizi belirtme ihtiyacını duymuş bulunmaktayız.

Pazartesinden sonra yaşanacak olanlardan ve ülkenin sürüklenebileceği kaostan sorumlu ne birliğimiz ne de temsil ettiğimiz üretici kardeşlerimiz olmayacaktır.”