Birlikten yapılan açıklamada, bir sivil toplum örgütü olan Kıbrıs Ünversiteler Birliği’nin Girne bölgesinde çöp oluşturma girişimlerinin yeniden gündeme getirilmesini kaygıyla izlediği, geçmişte yaşanan olumsuzluklardan ders çıkarılmamasından üzüntü duyduğu kaydedildi.

Birlik, tarihi eser, çevre, orman, turizm ve Kıbrıs’ın simgesi Girne bölgesinde çöp alanı oluşturulma düşüncesini; “gereğinden fazla rahatsız edici ve akılcı bir yaklaşım olmaktan uzak”  bulduğunu da ifade etti.

Girişimi; “yalnızca bölge değil, ülke adına da fevkalade tedirgin edici, ürpertici ve çağdışı” olarak nitelendirdiğini dile getiren birlik, bu yaklaşımdan bir an önce vazgeçilmesi ve siyasi iradenin halkın iradesine saygı göstermesi gereğine işaret etti.

Bu girişimin mevcut yanlışlara yenisini ekleyeceği ve hatada ısrar edilmesinin gerginliklere yol açacağı belirtilen açıklamada, “Bu konuda yanımızda yer alan Çevre Bakanı ve bürokratlarını tenzih ederek siyasi iradeyi uyarıyor, kendilerini aklıselime davet ediyoruz” denildi.