Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin kuruluşunun 445’inci ve Evkaf’ın İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 60’ıncı yıl dönümleri,15-22 Nisan tarihleri arasında Vakıflar Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve "İyilik Festivali" düzenlenecek.

Vakıflar İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre,  16 Nisan  Cumartesi günü Lefkoşa Selimiye Camii meydanında, gün boyu sürecek “İyilik Festivali” organize edildi. Saat  15.00’te başlayacak İyilik Festivali’nde Çağdaş Aydaş, İnci Moreket ve Grup Rast’ın konserleri yer alacak.

Halka ücretsiz yiyecek içecek ikramlarının yapılacağı İyilik Festivali’nde, Barış İçin Dayanışma Vakfı, Çatom Kooperatifi, Halk Sanatları Vakfı, Kanser Araştırma Vakfı, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı, Kıbrıs Deniz Araştırmaları Vakfı, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Özel Eğitim Vakfı, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü de stantları ile yer alacak.

Konukların, vakıfları tanıma, çeşitli gösterileri de izleme fırsatı bulacakları festivalde, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, etkinlik boyunca işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile çeviri yapacak.

Çocuklar için oyun alanı, palyaço ile yüz boyama, ebru sanatı gibi aktiviteler de yer alacak.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İyilik Festivali’nin bir çok iyiliğe sebep olmasını umduklarını ifade ederek,  “Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında bu festival ile halkla buluşmak istedik. Kıbrıs Vakıflar İdaresi olarak, halkımızın içinde var olan iyiliği, yardımlaşmayı yeniden topluma yaymayı hedefliyoruz. Tüm halkımızı İyilik Festivali’ne bekliyoruz” dedi.