Kıbrıs Yeşilay, 30 ülkenin Yeşilay kuruluşlarıyla birlikte Uluslararası Yeşilay Federasyonu’nun kuruluş deklarasyonuna İstanbul’da düzenlenen törenle imza atarak üyesi oldu.

Başkan Ayşe Gökyiğit ve Asbaşkan Fatma Çamlıköylü’nün temsil ettiği Kıbrıs Yeşilay, uluslararası nitelikte birçok ülkenin katılımıyla düzenlenen Ülke Yeşilayları Kapasite Geliştirme Programı”na da katıldı.

Kıbrıs Yeşilay Başkanı Ayşe Gökyiğit yaptığı yazılı açıklamada, dünyada her yıl 6 milyon kişinin sigaraya, 3,3 milyon kişinin alkole bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiğini, uyuşturucu kullanımından kaynaklı ölümlerin sayısının ise yılda 200 bin civarında olduğunu belirtti.

Gökyiğit, Federasyon’a bağlı ülkelerde yürütülecek çalışmalarda, bağımlılıklarla mücadelede bilimsel ve kanıta dayalı yöntemler kullanarak önleme, rehabilitasyon, savunuculuk ve koordinasyon temelli çalışmalar gerçekleştirileceğini ifade etti.

Gökyiğit, “Böylesi önemli bir organizasyona üye olmak ve yapılan ilk genel kurulda denetleme kuruluna seçilmek, hem derneğimiz, hem de ülkemiz için önemli bir olaydır” ifadelerini kullandı.