Ailelerinin gurur kaynağı olan ikiz kardeşler Yağış ve Çağrı Bey, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde eğitimlerini tamamladıktan sonra üstün başarı göstererek biri Ankara’da diğeri ise İtalya’da İngilizce Tıp okumaya hak kazandılar. Yağış Bey, Hacettepe Üniversitesi’nin iki kişilik tıp kontenjanında yer alarak Kıbrıslı Türklerin gurur kaynağı olurken ikizi Çağrı ise İtalya’da yapılan İMAT sınavında birinci gelerek adını altın harflerle tarihe yazdırdı. 

“3500 kişi arasından birinci geldi”

Çağrı Bey Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde eğitimini tamamladıktan sonra 16 Eylül 2015 tarihinde İtalya’da devlet üniversitelerinde İngilizce Tıp okumak için girdiği IMAT sınavında 90 üzerinden 71.1 puan alarak en yüksek notla sınavda birinci geldi. Ayrıca 6 A Level yapan Çağrı, 3A* ve 3A ile ilk tercihi olan University of Milan’a (International Medical School) girmeye hak kazanarak İtalya’da İngilizce Tıp eğitimine başlayacak. Çağrı yaptığı açıklamada bu sınava Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer ülkelerden de katılabilmenin mümkün olduğunu aynı zamanda bu yıl yaklaşık olarak 3500 kişinin bu sınava katıldığını belirtti.

IMAT Sınavı nedir?

Açılımı International Medical Admissions Test olan İMAT, İtalya'da Devlet Üniversiteleri'nde İngilizce Tıp okuyabilmek için yapılan sınavdır. Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Genel Kültür ve Eleştirel Düşünce sorularının sorulduğu, Avrupa Birliği ülkelerinden ve diğer ülkelerden de öğrencilerin katıldığı sınava bu yıl dünyadan yaklaşık 3500 kişi katıldı.

12169691_10156092882925034_1256082799_o.jpg

“İki kişilik kontenjandan birini aldı”

Yağış, Amerika’ya giriş için gerekli olan SAT sınavında 1600 üzerinden 1410 alarak iyi bir derece yaparken Birleşik Krallığa giriş için gerekli olan A- Level sınavlarında ise 6 A-Level yaparak 4A* ve 2A puanlarıyla üstün başarı göstererek Hacettepe Üniversitesi’nde İngilizce tıp okuma hakkı kazandı. Yağış, okul tarafından açılan iki kişilik kontenjandan birini aldı. Aynı zamanda bu yıl Hacettepe Üniversitesi’nde İngilizce tıp okuma hakkı kazanan tek Kıbrıslı Türk oldu.

“İkizler futbolda da başarılı”

Futbolu çocukluktan beri hep sevdiğini söyleyen başarılı ikizler, farklı sebeplerden doları Doğan Türk Birliği’nden Akdeniz Spor Birliği’ne oradan da Düzkaya’ya geçtiklerini söylediler. 2011’de U14 KKTC Milli Takımı’nda yurtdışındaki maçlarda forma giydiklerini belirten ikizler, 2012-13 sezonun’da Omonoia U17 takımında lig şampiyonluğu yaşadılar.  2014-2015 sezonunda Türk Ocağı A takım’da 1. Lig’de forma giyme şansı yakalayan genç yetenekler aynı sezon namaglûp şampiyonluk da yaşadılar. 2015-2016 sezon başı Türk Ocağı Limasol’da A takımda eğitim için futbolu bırakmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Başarılı ikizler yaptıkları açıklamada ailelerinin ve sosyal hayatlarının onları her zaman motive ettiğini ve ailelerinin her türlü desteğine karşılık olarak elde ettikleri başarılarının çok güzel bir teşekkür olduğunu vurguladılar.

12071664_10156092882905034_979428939_n.jpg

“En büyük teşekkürü ailemiz hak ediyor”

Hacettepe’de İngilizce tıp okuma hakkı elde eden genç Yağış  duygu ve düşüncelerini aktardı. Ailelerinin onlara duyduğu sonsuz ve eksiksiz güveni hissetmenin onlar için hep artı bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Yağış kuşkusuz en büyük teşekkürü ailelerinin hak ettiğini söyledi. Bu yoğun tempoyla aynı zamanda spor ve müzik gibi sosyal aktivitelerden kopmadığını vurgulayan Yağış,  kendi verimliliği için bunun çok önemli olduğunu belirtti. Genç Doktor adayı, son olarak çalışıp emek veren herkesin hayal ettiği yerlere gelebilmesini en içten duygularıyla dilediğini söyledi.

“Bu ülkenin her gencine ihtiyacı var”

Çağrı Bey  yaptığı açıklamada, ailelerinin her kararlarına destek çıktığını ve ne olursa olsun onların arkasında durduğunu belirtti. Elde ettikleri başarıların ise onlara çok güzel bir teşekkür olduğunu vurguladı. Çağrı, bu ülkenin yetişen her bir bireye ihtiyacı olduğunu söyledi. Gelecek planından bahseden Çağrı Bey, eğitimini tamamladıktan bir süre sonra adaya dönmeyi planladığını söyledi. (HK AJANS)