Çiğdem Aydın

Serhan Kolpan isimli 22 yaşındaki genç, Lapta'da faaliyet gösteren bir konaklama tesisinde, yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesi ile kendisini ikaz eden Ahmet Gülerman’ı bıçakla sol avucundan yaraladı. Serhat Kolpan gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Girne'de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada olayın saat 10.00 sıralarında meydana geldiği, olayda yaralanan Ahmet Gülermannın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, yapılan tedavisinin ardından cerrahi servisinde müşahede altına alındığı belirtildi.

Mahkemede olayın nedenini açıklayan polis, konaklama tesisinde kiracı olarak kalmakta olan zanlının yüksek sesle müzik dinlediği için resepsiyon görevlisi Gülerman tarafından uyarıldığı, uyarılmaya sinirlenen zanlı ile Gülerman arasında tartışma başladığını belirtti.

Polis, söz ile başlayan tartışma esnasında zanlının evde bulunan bıçak ile Gülerman'a saldırdığını ve sol el avucunun yaralanmasına neden olduğunu ifade etti.

Gülerman'ın tedavisinin devam ettiğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.