Duygu ALAN

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün görüşülen duruşmada, olay gecesinin çevredeki iş yerlerinin kameralarına yansıyan görüntüleri izlendi.

Meselenin soruşturmasını yürüten polis memuru Fahri Gümüşsoy, iddia makamının tanığı olarak dün mahkemede ifade verdi.

41 kayıttan 13’ünde şahadet tespit edildi

Polis memuru Fahri Gümüşsoy, 19 Şubat 2016 tarihinde saat 00.55 raddelerinde Baş Müfettiş Ali Savaş Altan’ın kendisini şahsi cep telefonundan arayarak Lefkoşa’da Özmerhan Finans, King Oto ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin eş zamanlı kundaklanması ve kasti hasara uğratılması meseleleri ile ilgili olarak ilgili bölgede kamera kayıtları olduğunu söylediğini, bu konunun soruşturması ile ilgili kendisini görevlendirdiğini kaydetti.

Gümüşsoy, soruşturma kapsamında bölgedeki işyerlerinden toplam 41 adet güvenlik kamerası kaydı alındığını, bu kayıtlardan 13’ünde şahadet tespit edildiğini söyledi.

Kayıtlar izlendi

Fahri Gümüşsoy, King Oto Galeri’nin yakınında faaliyet gösteren ve olay gecesine ait şahadetleri içeren Murat Oto Elektrik ile Ersalıcı Oto Galeri isimli iş yerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini içeren 2 CD’yi ve içerisinde şahadet tespit edilmeyen AZE Ltd. ile Saadet Fırını isimli işyerlerine ait kamera kayıtlarını içeren 1 adet DVD’yi mahkemeye emare olarak sundu.

Mahkeme, konu CD’leri ve DVD’yi emare olarak kaydettikten sonra Gümüşsoy, içerisinde şahadet tespit edilen CD’leri mahkemeye izletti.

İki erkek şahıs kayıtlara girdi

Fahri Gümüşsoy’un mahkemeye izlettiği Murat Oto Galeri’ye ait 19 Şubat 2016 tarihli kamera kayıtlarını içeren CD’de King Oto Gleri’nin avlusundan bir anda yükselen ışık haznesi ve hemen akabinde King Oto Galiri’nin batı yüzüne bakan çıkış kapısından koşarak uzaklaşan iki erkek şahsın görüntüleri yer alıyor.

İlgili kamera kaydı siyah beyaz olduğundan konu şahısların giymiş olduğu kıyafetlerin ve ayakkabılarının renkleri belirlenemezken, iki erkek şahsın da yüzü kapşon veya maske ile gizlendiğinden seçilemiyor.

Araziden kaçtılar

Fahri Gümüşsoy’un mahkemeye izlettiği Ersalıcı Oto Galeri’ye ait 19 Şubat 2016 tarihli kamera kaydının bulunduğu CD’de de söz konusu iki erkek şahıs koşarak kaçarken görülüyor.

Kayıtta ayrıca söz konusu erkek şahısların oto galerinin arkasından toprak alana koşarak kaçtığı görülüyor.

PI duruşması 9 Ağustos’ta devam edecek

Fahri Gümüşsoy’un tanıklığının ardından Mahmut Selkar hakkındaki ilk tahkikat duruşmasının dünkü duruşması tamamlandı. Duruşma tanıkların dinletilmesiyle 9 Ağustos’ta devam edecek.