Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ile Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Biyoçeşitlilik Haftası etkinliği Antalya’da yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre etkinliklerde KKTC’yi; Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı Koordinatörü Durali Güçlüsoy başkanlığındaki heyet temsil etti. Heyette Çevre Koruma Dairesi Personellerinden Sema Karahan ile Tolga Baki de yer aldı.

Etkinlikler kapsamında EİT’e üye ülke temsilcileri sunumlar gerçekleştirirken, EİT’in gözlemci üyesi olan KKTC heyeti de bu kapsamda sunumlar yaptı.

Heyette yer alan Çevre Koruma Dairesi Personeli Sema Karahan, KKTC’de biyoçeşitliliğin korunması için uygulanan yöntem, proje ve ülke mevzuatları hakkında bilgiler verdi.

1457599086.jpg

GÜÇLÜSOY, 2017’DEKİ TOPLANTININ KKTC’DE YAPILMASINI ÖNERDİ

Toplantıların kapanış oturumlarında KKTC adına söz alan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Koordinatörü Durali Güçlüsoy konuşmasında, çevresel faktörlü sorunların sadece ülkelerin kendilerinin değil, bağlı bulundukları bütün coğrafyanın sorunu olduğuna dikkat çekti.

EİT’e bağlı ülkeler ile KKTC’nin her zaman güçlü bağlar kurmak istediğine vurgu yapan Güçlüsoy, “Dost ve kardeş ülkeler ile bağımızın güçlenmesi ve çevresel sorunlarla mücadele konularında her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Güçlüsoy, Sekreterya ve üye ülkelerin uygun görmesi halinde 2017 yılında yapılacak olan toplantıya KKTC olarak evsahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

1457599088.jpg