Turizm Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen fuarda, Kuzey Kıbrıs turizmi, fuar alanına girişin en yoğun olduğu; “DLR Custom House” tren istasyonunda  tanıtılıyor.

Tanıtım kapsamında istasyonuna Kuzey Kıbrıs’ı yansıtan 38 metre uzunluğunda poster, 14 adet “1.8 m X 1.2m” ve 38 adet “0.85 m X 1m” boyutlarında, toplam 53 tanıtım posteri asıldı.

Bu arada kampanya çerçevesinde İngiltere’de bulunan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu,  “DLR Custom House” tren istasyonunu ziyaret ederek ülkenin en güzide fotoğraflarıyla donatılan reklam panoları yanında Kuzey Kıbrıs reklamları ile donatılan siyah taksi konvoylarını da inceledi.

SUCUOĞLU: “İNGİLTERE PAZARININ BÜYÜTÜLMESİ İÇİN TANITIMLARA DEVAM EDİLECEK”

Bakan Sucuoğlu, fuardaki tanıtım ve reklamların yabancı ülke insanları arasında farkındalık yaratma adına önemli olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs turizmi için büyük önem taşıyan İngiltere pazarının büyütülmesi için tanıtımlara devam edeceklerini söyledi.

Londra’nın sembolü haline gelen siyah taksilerde de reklam kampanyasının sürdüğünü belirten Bakan Sucuoğlu,  kampanya kapsamında 130 taksinin yanlarına, araç içerisine, arka camlarına Kuzey Kıbrıs tanıtım posterleri asıldığı ayrıca sürücüler tarafından yolculara broşür dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Sucuoğlu, yıl içerisinde taksi ile seyahat eden yolcu sayısının 10 bin olduğu ve bir seyahatin saatin ortalama 20 dakika sürdüğü belirterek, siyah taksi kullanımı ile yapılan “Dış Mekan Reklam Kampanyası” mesajlarının ulaştığı kişi sayısının büyük olduğuna  vurgu yaptı.