Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, yeni koalisyon hükümetinde yer alan Demokrat Parti’nin Cumhuriyet Meclisi komitelerinde temsiliyeti konusunda sunduğu öneriyi, bugün değerlendirip bir yanıt vereceklerini söyledi.

Talat, TAK muhabirinin sorusu üzerine “Bugün öğleden sonra Meclis Grubumuzla bir değerlendirme yapacağız ve yanıtımızı ileteceğiz” dedi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, bugün UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’le UBP-DP Koalisyonu Protokolü’nün imzalanması sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 5 milletvekili bulunan DP’nin 3 bakanlığa milletvekilleri arasından atama yapması halinde Meclis’teki komitelerde yaşanacak sıkıntıyı aşmak için bir CTP’ye öneri sunduğunu söylemişti.

Denktaş, önerilerinin, koalisyon partilerinin toplam sayısını değiştirmeksizin birbirlerine Meclis komitelerinde kontenjan kullandırmasını içerdiğini belirtmişti.

Serdar Denktaş, Meclis İç tüzüğü’yle ilgili yasanın buna engel içermediğini de kaydetmişti.

Denktaş, CTP’nin öneriye olumsuz yanıt vermesi halinde koalisyon hükümetinde DP’nin 3 bakanlığına milletvekili olmayan kişiler arasından atama yapılacağını da söylemişti.