Başıboş köpekler Surlariçi’nde yaşayan vatandaşların kâbusu oldu. Köpeklerin ısırdığı çocuklar sokağa çıkmaktan korkarken, aileler de çocuklarının zarar göreceği endişesiyle yetkililerden yardım istedi. 

Kadriye Kazık (5) dün annesinin yanında olduğu sırada köpeğin saldırısına uğradı. Surlariçi, Haydarpaşa’da meydana gelen olay sonucu hastaneye götürülen kız çocuğu uzun süre yaşadığı korkuyu üzerinden atamazken, babası Mesut Kazık öfkesini gizleyemedi.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan baba, Haydarpaşa Muhtarı Mesut Kazık, sokakta başıboş dolaşan köpekler bulunduğunu, bunların ikisinin tasmalı olmasına karşın sahibinin olmadığını söyledi. Gündüz dört olan köpek sayısının gece 8’e çıktığını kaydeden Kazık, bu köpeklerin Turizm Bakanlığı bahçesinde ve boş evlerde yattıklarını ifade etti. Köpeklerin iki hafta önce iki kişiye saldırdıklarını belirten Kazık şunları söyledi: 

“Mahallemizdeki köpeklerden herkes şikâyetçi. Bundan iki hafta kadar önce de iki kişiyi ısırdılar. Bir kez de oğlumu ısırmıştı, çocuk günlerce uyku uyuyamadı. Bugün hala daha yalnız dışarı çıkamıyor. Bir ekmek almaya gidemez."

“Belediyeye şikâyet ettik”

Kazık, "Bu sorunu sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ilettim, gereğinin yapılacağını söyledi, ama aradan bir aydan fazla süre geçmesine karşın ses çıkmadı. Belediyeye şikâyet ettik, Amerika’dan ağlı tüfekler geleceğini söylediler. Bugün de 5 yaşındaki kızımı ısırdılar. İnsana köpek kadar değer verilmiyor." dedi.