25 HAYVAN TELEF: Başıboş köpeklerin son bir aydır Beyarmudu’ndaki kümesleri mesken tutması köylüleri, canından bezdirdi. Önceki gün Ali Sürer’in kümesine giren köpekler 10 ördek ve 15 tavuğu telef etti. Sürer, isyanını sosyal medya üzerinden paylaştı  

BELEDİYELER ÇARE ARIYOR: Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, başıboş köpeklerin yarattığı vahşetten belediyenin de en az vatandaşlar kadar rahatsız olduğunu söyledi. Edip, sorunun çözümü için Güney Mesarya’daki 5 belediyenin ortak köpek barınağı için çalıştıklarını anlattı

Nadire BAHADİ

Beyarmudu’nda yaklaşık 1 aydan beri başıboş bırakılan köpekler ve sokak köpekleri köylünün kümeslerine tavuk kafeslerine dadandı. Kafeslere girerek çok sayıda tavuk, ördek, civciv ve tavus kuşunu telef eden köpekler köylüyü isyan ettirdi. Mağdur köylüler sahiplerine köpeklerini başıboş bırakmamaları konusunda uyarıda bulunurken, belediyeyi de sokak köpekleri konusunda önlem almaya çağırdı. Konu ile ilgili Havadis’e konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip Güney Mesarya bölgesinde bulunan 5 belediyenin hizmet birleştirme projesi kapsamında köpek barınağı ile ilgili çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, başıboş köpeklerin yarattığı sorunlardan en az vatandaş kadar kendisinin de rahatsız olduğunu ifade etti.

cs54fd54fd57f8787897854fd54fsd4fs-(4)d.png

Sürer: Çaresiziz

Yaklaşık 1 aydır çok sayıda köylüyü mağdur eden başıboş köpekler, en son önceki gün sabah Ali Sürer’e ait tavuk kafesinde bulunan 10 ördek ile 15 tavuğu telef etti. Sabahleyin uyandığında gördüğü manzara karşısında öfkelenen Sürer, sosyal medya üzerinden paylaştığı resimlerle köpeklerini başıboş bırakanlara sahip çıkmaları yönünde çağrıda bulundu. Havadis’e 15 kanatlı hayvanının köpekler tarafından telef edilip etrafa saçıldığını anlatan Sürer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı ile birlikte köyde çok sayıda köylünün kümes hayvanlarının köpekler tarafından telef edildiği yönünde yorumlarda bulunduğunu söyledi. Polisin ve belediyenin elinde yeterli imkan ve yetkinin bulunmadığını söyleyen Sürer “çaresiziz” dedi.

Belediye ekipleri müdahale etti

25 hayvanının telef olduğunu gören Ali Sürer Beyarmudu Belediyesi ekiplerinden yardım istedi. Şikayet üzerine Sürer’in evine giden belediye ekipleri köpekler tarafından boğularak öldürülen ve bir çoğu parçalanmış tavuk ve ördekleri toplayarak gömdü.

Edip: Köpek barınağı ile ilgili çalışmalar var

Vatandaşın yaşadığı mağduriyetler nedeni ile haklı yönlerinin olduğunu ifade eden Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Güney Mesarya bölgesindeki 5 belediyenin hizmet birleştirme projesi kapsamında sokak köpekleri için barınak çalışmalarının olduğunu belirtti. Bazı vatandaşın köpeğini kendisinin saldığını ancak bölgede sokak hayvanlarının da bulunduğunu belirten Edip, belediyenin sokak hayvanlarını yakalama yetkisinin olduğunu ancak veteriner kontrolünden geçirilip hastalıklı çıkması halinde uyutulabilir olduğunu ifade ederek, barınak eksikliği nedeni ile köpekleri barındırılabilecek bir merkez için çalışıldığını ifade etti. Mali boyutunun da yüksek olduğunu belirten Edip, “telef edilenler de hayvan, mağduriyet yaratan köpekte hayvan ancak hayvan severler sadece kedi köpekler zarar gördüğü zaman ses çıkarıyor” şeklinde konuştu. Edip “başıboş köpeklerin yarattığı sorunlardan vatandaş kadar bende rahatsızım” dedi.