KTÖS Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkililerinin ilgili okulla alakalı üçüncü kez hazırlanan denetim raporunun son paragrafını basına açıkladığını belirterek, “Bu yapılan açıklama tam bir komedidir. Görüşme yapmak üzere çağrı bile yapmayan, kelime oyunları ile halkımızı yanıltacağını zanneden Eğitim Bakanlığı, ne Şht. Ertuğrul İlkokulu'ndaki sorunları ne de eğitimin sorunlarını anlamadığını ortaya koymaktadır” dedi.

Şht. Ertuğrul İlkokulu'nda yaptıkları grevi, tüm ülkeyi esir alan yarışmacı sınav anlayışından, adam kayırmacı ganimet düzeninden, özel ders ve dersane piyasasından ve özelleştirme saldırılarından farklı görmediklerini söyleyen Baysal, “Grev ve Referandum Yasası'na aykırı yasadışı bir şekilde faaliyetler içinde olduğunu itiraf eder nitelikteki Bakanlık açıklamasının kendi kendini ihbar niteliği taşıdığını” savundu ve savcılığın bu ihbarı değerlendirmesi gerektiğini ileri sürdü.

Baysal, tüm bu olumsuzluklara karşın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın girişimlerini olumlu karşıladıklarını, Uzlaştırma Kurulu çağrısına katılacaklarını ve her türlü platformda sorunu çözmek için çalışacaklarını ve mücadelelerini savunacaklarını duyurdu.

“Yarın yapılacak toplantıda hazır bulunacağız. Önceki denetim raporlarını uygulamayan, uzlaşılan ve imzalanan protokollere uymayan, zamanında karar alamayan, sorunu erteleyerek kangrenleşmesine sebep olan, grevdeki öğretmenleri görmezden gelen, grevi kırmak için yasadışı girişimlerde bulunan ve diyalogdan kaçan taraf  biz değiliz” diye konuşan Baysal, konuyu aylardır sürüncemede bırakan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin eğitimini zerre kadar düşünmediğinin görüldüğünü de savundu.

Baysal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı bir dizi kararla kısa sürede halledilebilecek bir meselenin çözülemeyecek noktaya taşındığını iddia ederek, “Grevimiz karşı tarafta nitelikli eğitim iradesi görünceye, uzlaşı kültürü ve iletişim kanalları oluşturuluncaya, yasalara ve insanlara karşı saygı ortaya çıkıncaya kadar devam edecektir” dedi.