Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  “çözüm halinde varlıkları ortadan kalkacağı için UBP ve DP’nin görüşme sürecini sabote ettiklerini” iddia etti.

KTÖS Mali Sekreteri Mustafa Baybora yaptığı yazılı açıklamada,  UBP ve DP’nin görüşme sürecini sabote etmeye yönelik açıklamalar yaptıklarını, dini ayinleri kısıtlamaya çalıştıklarını savundu.

Baybora, “Bu partiler hükümet ettikleri yanılsamasındaki bu dönemde Kıbrıs sorunu ile ilgili olumlu olabilecek her türlü girişimin karşısında durmakta ve olumsuzluk yaratacak her provokasyona imza atmaktadırlar” görüşünü ileri sürdü.

UBP ve DP’nin Gazimağusa’da geçmişte defalarca gerçekleştirilen dini ayini yasaklayarak ırkçı zihniyetlerini ortaya çıkardıklarını öne süren Baybora, bunun provokasyon olduğunu savundu.

Baybora, hükümetin bir yılda 7612 vatandaşlık verdiğini belirterek,  bunun da görüşme sürecini sabote etmeye yönelik  uygulama olduğunu iddia etti.

Baybora, UBP ve DP’nin Güney’deki ırkçı ve çözüm karşıtı kesimlerle dayanışma ve işbirliği içerisinde olduklarını ileri sürerek, “16 Ekim 2016’da Serdar Denktaş’ın güneye yaptığı ziyaretteki gibi işbirlikleri somuta dönüşmekte basına da birbirlerinin ayrılıkçı politikalarını destekleyici açıklamalar yapmaktadırlar” iddiasında bulundu.

Baybora,  “Güney’deki  ayrılıkçı partilerle birlikte UBP-DP tarafından yapılan tüm açıklama ve provokasyonlara rağmen Anastasiadis ve Akıncı’nın Kıbrıs görüşme sürecini 2 aylık süreden sonra tekrar başlatmasını olumlu karşıladıklarını” ifade etti.