Züleyha Karaman

Eski Başbakan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun mal varlığını açıklamasının göstermelik olduğunu söyledi.

BRT’de bir programa katılan Küçük, “Eroğlu, milyonlarca TL’nin nereden geldiğini izah edemedi. Ciddi bir açıklama yapamadı. Ortaköy’de, Yenişehir’de olduğu gibi eşine ait olan onlarca mal varlığından hiç bahsetmedi” dedi.

“Eroğlu korkacak bir şey yoksa niye bunca zamandır niye mal varlığını açıklamadı?” diye soran Küçük, halkın bunun farkında olduğunu söyledi.

Eroğlu’nun seçimi kaybedeceğini kaydeden Küçük, “Eroğlu çok agresif. Morali çok bozuk. Milletvekillerini Saray’a davet edip azarlıyor. Oyları kaybettiğinin farkına vardı” dedi.

Anketlerde Eroğlu’nun oylarını yüzde 10 şişirildiğin söyleyen İrsen Küçük,

Eroğlu’nun ikinci tura kalamayacağını ve ilk üçün Mustafa Akıncı, Sibel Siber ve Kudret Özersay olacağını ifade etti.

Seçimden sonra kaybedecek olan Eroğlu’nun hükümeti bozmaya çalışacağını birçok insanın işsiz kalmasına yol açacağını söyleyen Küçük, “İlk seçimlerde de UBP’nin birinci çıkmaması için büyük uğraş koyacak. Zaten yerel seçimlerde bizim adayımız Hasan Sertoğlu’nun kazanmasını istememiş ve Mustafa Arabacıoğlu’na oy vermişti. Bizim birinci çıkmamızı hazmedemezdi. İşte UBP tabanı bunu unutmadı” dedi.