Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, küçükbaş hayvan besleyicilerinin desteklenmesi amacıyla küçükbaş hayvan üreticilerine faizsiz yemlik arpa sağlanacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu çerçevede, Bakanlar Kurulu kararıyla, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. arasında küçükbaş hayvan besleyicilerine kredili yemlik arpa satımı hususunda bir protokol imzalandı.

FAİZSİZ KREDİ İÇİN ALIMLAR 31 ARALIK’A KADAR YAPILMALI

Küçükbaş hayvan üreticilerine yönelik faiz destekli kredili yemlik arpa satımının Toprak Ürünleri Kurumu tarafından gerçekleştirileceği belirtilen bakanlık açıklamasına göre, üreticilere, damızlık hayvan başına günde 1 kilo olmak üzere 1 Kasım 2015 – 29 Şubat 2016 dönemi yemlik arpa hak edişleri faizsiz olarak verilecektir. Açıklamada, söz konusu projeden yararlanmak isteyen üreticilerin 31 Aralık 2015 tarihine kadar alımları gerçekleştirmiş olması gerektiğinin altı çizildi.

BAŞVURULAR K. T. KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NA YAPILACAK

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, faiz destekli kredili yemlik arpa projesinden yararlanmak isteyen küçükbaş hayvan üreticilerinin talep yazılarıyla birlikte direkt olarak bankaya veya köy kooperatifleri kanalı ile Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na başvuruda bulunması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Veteriner Dairesi’nin Bankaya vereceği imzalı listelerin hayvan sayısını gösteren belge olarak kabul edilerek işlemler bu çerçevede gerçekleştirilecektir. Bakanlık açıklamasında Toprak Ürünleri Kurumu’na vadesi geçmiş borcu bulunan üreticilerin projeden yararlanabilmesi için, söz konusu borçlarının kapatılması veya borçlarını kapatma yönünde TÜK ile mutabakata varmış olması gerekliliği de vurgulandı.