Hür-İş Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu, Hükümet’in maaş taksitlendirme  uygulamasını eleştirerek, “Hükümet’in mazeret değil çözüm yeri olduğunu hatırlatırız” dedi.

Latifoğlu yazılı açıklamasında, “kamuda bir ilk daha hayata geçirilerek taksitli maaş ödeme dönemi başlatıldığını” belirterek “4 bin TL’nin üzerinde maaş alanların maaşlarının yüzde 60’ı ödeneceği açıklaması yapan Sayın Başbakan Türkiye ile ekonomik protokol imzalanmadığı için bu uygulamanın yapıldığını söyleyerek bir yerde yaşanacak dayatma ve mağduriyetlere zemin hazırlamaya çalışmıştır” ifadesini kullandı.

Latifoğlu, hükümeti şöyle eleştirdi:
“Daha düne kadar cari harcamalar için Türkiye’den kaynak almıyoruz diyenlerin bugün kesintiye gitmesi düşündürücüdür. Devletin vergi alacaklarını bağışlayan, her üst kademe yöneticisine bir araba tahsis eden, kayıt dışılıkla hiçbir mücadele yapmayan ve kabine üyelerini sıra ile yurtdışı ziyaretlere gönderen bir Hükümet’in Türkiye’den kaynak gelmedi diye çalışanları ve temsilcilerini yok sayarak ben yaparım olur anlayışı ile yaptığı maaş taksitlendirmesini kınıyor ve Hükümet’in mazeret değil çözüm yeri olduğunu hatırlatırız.”

“DPÖ’NÜN KALDIRILMAK İSTENMESİ, BUNUN EKONOMİK PROGRAMA KONMASI KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye Hükümeti ile görüşmeleri yapılan ve kamuoyu ile paylaşılmayan ekonomik protokolün içeriğinin “fısıltı gazetesi ile pompalanarak  toplumun alıştırılmaya çalışıldığını” savunan Latifoğlu,  “Fısıltılardan anladığımız kadarı ile ülkenin planlı yapılanması için çalışma yapan ve devlet politikalarının oluşturulması görevini yürüten Devlet Planlama Örgütünün Hükümet tarafından ortadan kaldırılmak istenmesi, bunun ekonomik programa konması kabul edilemezdir. Bugün müsteşarlık düzeyinde tek bir çatı altında toplanmış birimlerin farklı yetki alanlarına dağıtılması yetki karmaşası yaratacaktır” dedi.

Latifoğlu, “Her bakan değiştiğinde politikaları değişen eğitim, sağlık ve ekonomi konularında olduğu gibi devlet planlamasında da bakanına göre iş yapmak veya birilerine makam mı yaratmak hedeflenmektedir?” sorusunu da sordu.