Lefke, sakin şehirler birliği olan Cittaslow ağının resmi üyesi olmaya hak kazandı. Lefke Belediyesi, LAÜ, sivil toplum örgütleri ve gönüllülerin özverili çalışmaları sonucunda elde edilen üyelik belgesi ve Cittaslow bayrağı, 7 Kasım’da İsveç’te düzenlenecek törenle Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’ya teslim edilecek.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, konuyla ilgili olarak yapılan çalışmaları BRT’ye değerlendirdi.

Kaya, Cittaslow ağının insan yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik kotalar içeren bir oluşum olduğunu belirterek, bu konuda uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve sonuca ulaştıklarını kaydetti.

Bundan sonraki süreçte Lefke’deki potansiyelin değerlendirilmesi için insanların bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Kaya, esnafa, üreticilere, çocuklara ve diğer kesimlere yönelik eğitim sürecinin gerekli olduğunu söyledi.

Kaya, Cittaslowkonsepti içerisinde engellilere, yaşlılara, kadınlara yönelik uygulamalar bulunduğunu ifade ederek, oluşturulacak izleme komitesi ile eksik kriterlerin tamamlanması ve olanların iyileştirilmesi için çalışacaklarına dikkati çekti.

Kaya, Lefke bölgesinin eğitim, üretim ve turizm olarak 3 bacakta ve Cittaslow ağını iyi kullanarak, ciddi bir gelişme potansiyeli olduğuna da vurgu yaptı.

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da Cittaslow üyeliğinin Lefke için önemli bir adım olduğuna işaret ederek, Lefke’nin altyapısının uluslararası kriterlere göre gözden geçirilmesi ve gerekli kriterlere ulaşılması için çalışmaların süreceğini söyledi.

Karlıtaş, yeni bir motivasyonla yeni bir Lefke imajı yaratacaklarını kaydetti.

Cittaslow hazırlık Komitesi’nde aktif görev alan Esin Göçer de bu konuda büyük çaba sarf ettiklerini belirtti…

Göçer, bundan sonraki süreçte de Lefke’yi ve bölge halkını Cittaslowa hazırlamak için özverili çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Lefke Çevre ve Tanıtm Derneği Koordinatörü Tamer Dayıoğlu da bölgedeki sivil toplum örgütlerinin Cittaslow çalışmalarına destek verdiğini vurguladı…

Dayıoğlu, Cittaslow üyeliği ile Lefke’ye gelecek kirli yatırımların da önünün kesildiğine işaret etti