Gemikonağı göletindeki su seviyesi azalıyor…

Lefke’deki üreticiler, 4 buçuk milyon metre küp kapasiteye sahip Gemikonağıgöletindeki suyun azaldığını belirtti, önlem alınmasını istedi…

Bölge Sular Komitesi kontrolünde, Lefke ve bölge üreticileri tarafından tarımda kullanılan suyun azalması bölge üreticilerin tedirgin ederken, üreticiler suyun Aydınköy’e kadar gidişini sağlayan vananın kapatılmasını istiyor…

BRT’yeüreticiler, göletteki suyun 2 buçuk milyon metreküpünün Lefke bölgesine yeterli olduğunu belirterek, suyun bu seviyenin altına düşmesinin bölgede sıkıntılara neden olabileceğini anlattılar.

Bölge Sular Komitesi Başkanı Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur da BRT’ye, göletteki çalışmaların sürekli hatlar ile seviyesi takip edilecek şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, göletin tüm bölgede kullanılabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Bağkur, üreticilerin panik yapmamasını isteyerek, uzak bölgelere giden su akışını yavaşlattıklarına ve Lefke bölgesine ağırlık verdiklerine işaret etti.

Şu anda sıkıntılı bir durumun bulunmadığını da kaydeden Bağkur, geçen yıldan itibaren bölgede yeni sulama kuyularını devreye soktuklarını, suyun tüm bölgeye yeterli olduğunu vurguladı.