Lefke ve Çevre Köyleri Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nden (LEKAD) bir heyet, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret ederek taleplerini içeren bir dosya sundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede konuşan LEKAD Başkanı Hakan Oran, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bölge halkı adına taleplerini içeren bir dosyayı Denktaş’a takdim etti.

Hakan Oran, özelde Lefke ve çevre köylerinin, genelde yurdun sosyal, ekonomik, çevresel kalkınması yönünde çalışmaları olduğunu söyledi.

Görüşmede, tıpkı Güzelyurt’un olduğu gibi Lefke’nin de müzakerelerde pazarlık konusu olmasının bölge halkı üzerinde psikolojik etkiler yaratıldığı söyleyen Oran, merkezden uzak olmanın yarattığı bir takım rahatsızlıklar olduğunu belirtti.

Devletin bu bölgelerde yapacağı kurumsal ve turizme yönelik yatırımların bölge halkına güven verip yatırım yapmasının önünü açacağını kaydeden Oran, limanların dış dünyaya bağlanması için çalışmalar yapılması gerektiğini de ifade etti.

CMC mallarının kamulaştırılarak ülke insanının daha fazla fayda görebileceği bir noktaya taşınması gerektiğini de belirten Oran, bunun bölgedeki Türk varlığının kalıcılaşması ve yerleşiminin artmasına da katkı sağlayacağını kaydetti.

LEKAD Başkanı Hakan Oran hükümetin, Lefke’nin ilçe olması yönünde attığı adımları da takdirle karşıladıklarını belirtti.

DENKTAŞ: “LEFKE’YE ÖZEL BAĞIM VAR”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasında, Lefke’nin Kıbrıs Türk tarihinde önemli olduğunu ifade etti ve kendisinin de Lefke’ye özel bir bağı olduğunu söyledi.

Denktaş, İlçeleşme konusuna olumlu bakmakla birlikte yöre halkının bu nedenle beklentilerini çok yükseltmemesi gerektiğini, bölge halkına psikolojik bir motivasyon sağlayacağını ancak çok daha büyük beklentilerin giderilmesine katkı sağlamayacağının da bilinmesi gerektiğini söyledi.