Gürsel Karagözlü

Yıllardır vahşi depolama nedeni ile ara ara yanan Lefke Belediyesi Çöplüğü geçtiğimiz gün sabah 05.30 sıralarında yanmaya başlamasının ardından üç gündür söndürülemiyor. Yangına, Lefke Belediye ekipleri ve yardım alınan özel şirketlerin çöplüğü toprakla kapatmaları da çare olmadı. Lefke üç gündür zehir solumaya devam ediyor.

Yangının yanı sıra çöplüğe atılan keçi ve koyun ölüleri de Lefke halkını ciddi şekilde tehdit ediyor.
Lefke Çöplüğü’ndeki yangınla ilgili söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, daha önceleri yanan ve toprakla kaplanan alan dışına dökülen çöplerin kasıtlı olarak yakılmış olabileceği üzerinde durduklarını ve durumu polis yetkililerine aktardıklarını söylemişti.
Çöplükte gelişi güzel çöp depolanmasının yanı sıra bazı kişilerin ölmüş keçi ve koyunlarını gömmeden gelişi güzel çöp alanına attıkları görüntülendi. Ölü hayvanların çöplükteki köpek ve kargalar tarafından yenmesi ile insan sağlığını tehdit etmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle toplandı.
Vatandaşlar, yıllardır çöp sorununun devam ettiğini ve soruna çözüm bulunamadığını belirterek, çöplüğün zaman zaman yanmasından dolayı sıcak yaz günlerinde kapı ve pencerelerini açamaz durumda olduklarını söyledi.

dsc_5841df-(2).jpg