YİNE SU BASKINLARI YAŞANDI

Başkent Lefkoşa'da dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından, Göçmenköy, Taşkınköy ve Sanayi bölgelerinde su baskınları yaşandı. Her yıl yaşanan ve altyapı sorunları nedeniyle, bir türlü önüne geçilemeyen su baskınları sonucunda, evlere sular girdi, yollarda meydana gelen su birikintilerinden trafik aksadı ve bölge halkı adeta isyan etti.

GÖÇMENKÖYLÜLER ADETA İSYAN ETTİ

Gazetemize konuşan Göçmenköy bölgesi sakinleri, her yağmurda karşılaştıkları bu olumsuz durum karşısında, artık isyan noktasına geldiklerini belirterek, yetkilileri göreve çağırdılar. Evlerine suların girdiği bölge sakinleri, bu duruma bir çözüm getirmeyen yetkililere de veryansın ettiler.

Rana SARRO

Başkent Lefkoşa'da dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından, Göçmenköy, Taşkınköy ve Sanayi bölgelerinde su baskınları yaşandı. Her yıl yaşanan ve altyapı sorunları nedeniyle, bir türlü önüne geçilemeyen su baskınları sonucunda, evlere sular girdi, yollarda meydana gelen su birikintilerinden trafik aksadı ve bölge halkı adeta isyan etti.

Gazetemize konuşan Göçmenköy bölgesi sakinleri, her yağmurda karşılaştıkları bu olumsuz durum karşısında, artık isyan noktasına geldiklerini belirterek, yetkilileri göreve çağırdılar. Evlerine suların girdiği bölge sakinleri, bu duruma bir çözüm getirmeyen yetkililere de adeta veryansın ettiler. Evlerine suların girdiğini belirten bölge sakinleri, belediye ekiplerinin, bu baskılara müdahale etmediğinden de yakındılar.  

Lefkoşa'nın çeşitli bölgelerinde yaşanan su baskınlarına, İtfaiye ekipleri ile Lefkoşa Türk Belediyesi ekiplerinin müdahale ettiği görüldü, daha çok yollardaki birikintilere müdahale eden ekiplere, Girne bölgesinden de takviye İtfaiye ekiplerinin geldiği öğrenildi.

GÖÇMENKÖYLÜLER İSYAN ETTİ

ŞİFA ESEREL: YİNE SUYUN ALTINDA KALDIK

Her yıl aynı durumu çekeriz. Bu kez kış gelmeden yağan ilk yağmurdan yine evlerimizi su bastı. Karşı tarafa logar yapıldı, oralara su gitmedi, biz yine suyun altında kaldık.

LEYLA ÖZCİĞER: HER YIL BU REZİLLİĞİ ÇEKERİZ

Her yıl bu rezilliği çekeriz.  Logarlardan lağım suları çıkıyor. Biz de lağım suları ile birlikte çamurları temizlemeye çalışıyoruz.

FİKRİYE HANÇER: 15 DAKİKADA EVİ SULAR BASTI

Oturma odamı su bastı, tüm eşyalarım ıslandı. 80 yaşında kadınım, banyoya girdim, çıkana kadar 15 dakika içerisinde evi sular bastı ve ben panik oldum, hala elim ayağım titrer. Komşularım gelip evimi temizlemeye çalışırlar. Gelen gideni aratır derler, ne gidenden hayır ne gelende gün.

NEVİN SIDDIQI: HANİ ARTIK YAŞANMAYACAKTI?

Hani artık yaşanmayacaktı? Sadece seçim dönemi konuşmayı bilirler. Beklesinler de bundan sonra, Göçmenköy'den kendilerine oy çıkacak.

ZEHRA KEBAPÇIOĞLU: BELEDİYE NEREDEDİR?

Belediye nerededir? Oy istemeye yine gelecekler. 80 yaşında kadınım, hale bak, boğulduk. Komşularım olmasa ben ne yapardım. İşlerini güçlerini bırakıp gelip evimi temizlemeye çalışırlar.

HASAN ABAY: BELEDİYENİN YAPMASI GEREKENİ BİZ YAPIYORUZ

Belediyenin yapması gereken işi biz yapıyoruz. İşimizi gücümüzü bıraktık, yaşlılara yardım ediyoruz. Belediye aracı buradan geçti ve hiç durmadı.

CEMALİYE BAŞPINAR: BU DURUMA BİR ÇARE BULUNMALI

Her yağmur yağdığında böyle olur, bir kapıdan girer, bir kapıdan çıkar. Bu duruma bir çare bulunması lazım. Bu bence Sanayi Bölgesi'nin suyudur. Sanayi Bölgesi'ndeki dereyi bizim bölgeye çevirdiler.

ADALET YORUCU: HEP AYNI DURUM YAŞANIYOR

Ölüyoruz artık, evime sular girdi. Evin salonunun yarısına kadar sular var. Göçmenköy'de hep aynı durum yaşanıyor. Her yağmur yağdığında evlerimizi sular basar.

SUZAN ÖN: YETKİLİLERİN İLGİLENMESİNİ İSTERİZ

Her zaman olan olay, bu yıl yine başladı. İlk yağmurda her yeri rezil etti. Yetkililerin ilgilenmesini isteriz, başka bir şey istemeyiz.

 NİLAY ÜLSEVER: AYNI DERDİ ÇEKMEYE DEVAM EDİYORUZ

Yollar çamur içinde, eve de su girdi. Kaldırım yapıldı artık kurtulacağız diye sevindik ama hiçbir değişiklik olmadı, yine aynı derdi çekmeye devam ediyoruz. Yapılan logarların küçük olduğu ve kapasiteye yetmediğini tahmin ederiz.

İDRİS DENİZGEZEN: BU EVİ SATIP KAÇMAYI DÜŞÜNÜRÜZ

Annemin evinde 32 yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Çocukken toplarımızı suyun içerisinde yüzerdi, şimdi de eşyalarımız yüzüyor. Evin mutfağı yeniledik ancak bugün logarlardan sular fışkırırdı ve her yeri su bastı. Bu evi satıp kaçmayı düşünürüz.