Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), başkent Lefkoşa’da yaşayanlara daha çağdaş ve hızlı hizmet verme amacıyla araç filosuna yeni bir vidanjör kattığını açıkladı.

LTB Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, LTB’nin öz kaynaklarıyla satın aldığı ve Kanalizasyon Şubesi hizmetlerinde kullanılacak yeni vidanjör aracı, ihaleyi kazanan şirketten teslim alındı.

“HEM ÇEVRECİ HEM EKONOMİK”

LTB’nin açıklamasında şunlar aktarıldı:

“10 bin 155 Euro + KDV’ye mal olan 6 silindir ve 360 beygir gücüne sahip yeni vidanjör aracı ekonomik motoru ile dikkat çekiyor.

8x4 çeker sistemli, 34 ton kapasiteli araç Euro 5 emisyon standartlarına uygun çevreci motoru ile hizmet sırasında çevreye zarar vermeyecek. 20 bin litre kapasiteli vidanjör tankı bulunan araç dakikada 1100 litre emiş yapabilecek.”

HARMANCI: “ÖZ KAYNAKLARIMIZLA HİZMET KALİTEMİZİ YÜKSELTİYORUZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediyenin 2 yıl önce aldığı kombi aracının ardından bu kez de yeni bir vidanjör aracı alarak kanalizasyon hizmetlerini çağdaş bir seviyeye yükselttiğini ifade ederek, artık belediye sınırları içerisinde daha hızlı ve kalitesi yüksek bir vidanjör hizmetini vereceklerini kaydetti.

LTB Kira İhale Komisyonu’nun her ihalede olduğu gibi bu ihalede de çok iyi çalıştığını ifade eden Harmancı, Komisyon üyeleri ile bu karara imza atan Belediye Meclisi’ne teşekkür etti.

LTB’nin hizmet kalitesini arttırmak için gerek araç takviyesi gerek personel eğitimleri gerekse yeni bir idari yapılanma gibi çalışmalar yaptıklarının altını çizen Harmancı, kanalizasyon hizmetlerinde Lefkoşa’nın ihtiyacı olan vidanjör aracını LTB’nin öz kaynaklarıyla almaktan dolayı mutlu olduğunu vurguladı.

Emici kuyu olan bölgelere hizmet vermesi amacıyla alınan aracın en sorunlu bölgelerden biri olan Hamitköy’deki kanalizasyon sorunlarının giderilmesi için de kullanılacağını ifade eden Harmancı, hizmet kalitesini arttırmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini de sözlerine ekledi.