Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Günye Kıbrıs’tan KKTC’ye uyuşturucu getirerek kullanmaktan yargılanan Mehmet Kırlar aleyhindeki kararını açıkladı


Nadire BAHADİ

Gazimağusa’da 2015 yılı Ekim ayı içerisinde Narkotik ekipler tarafından yapılan aramada tasarrufunda 68 miligram Sentetik Cannabionoid ile 32 miligram Eroin türü uyuşturucu madde bulunan sanık Mehmet Kırlar dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Kırlar kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Eroin ve Sentetik Cannabioidle yakalandı

Narkotik ekiplerin operasyonu sonucu Mehmet Kırlar’ın evinde yapılan aramada 68 miligram Sentetik Cannabinoid, 32 miligram Eroin türü uyuşturucu madde bulundu. Suçunu kabul eden sanık polise verdiği gönüllü ifadesinde 27 Ekim 2015 tarihinde uyuşturucu almak için Lokmacı Barikatı’ndan Güney Kıbrıs’a geçerek 10 Euro karşılığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alıp KKTC’ye ithal ettiğini, uyuşturucu maddeyi evinin garaj kısmında çöp bidonu altına sakladığını anlattı. Sanık Kırlar, 28 Ekim 2015 tarihinde ise babasına ait araç ile 15 Ağustos Bulvarı’nda seyrederken Fatih Doğruel’e rastladığını, Doğruel’den uyuşturucu madde istediğini, akabinde Doğruel ile birlikte tır parkına Eroin kullandıklarını. Bir miktar Eroini ise alarak evine götürdüğünü kabul etti.

Dağlı: En adil ceza hapislik

Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Hasan Dağlı, sanık Mehmet Kırlar’ın hakkında getirilen davalardan suçlu bulunduğunu açıkladı.  Sentetik Cannabionoid ile Eroin türü uyuşturucu maddelerin insan sağlığı için oldukça tehlikeli olduğunu belirten Dağlı, yasa koyucunun bu tür suçlar için 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti. Uyuşturucu suçlarının son yıllarda yaygınlaşan suçlar arasında yer aldığına değinen Dağlı, uyuşturucu maddelerin kullanıcılar üzerinde ciddi hasarlara yol açtığını kaydetti. Sanık Kırlar’a verilecek en uygun ve adil cezasının hapis cezası olduğunu belirten Dağlı, sanığı 4 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.