Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da Suriçi bölgesinde dün sabah saatlerinde dehşet dolu anlar yaşandı. Alkolün de etkisi ile şarkı söyleyerek ve bağırarak sokakta yürüyen Hüeyin Atatüre, Hasan Akmergiz ve İskender Bayram isimli gençler kendilerini uyaran Görkem Güvener’e sinirlenerek zorla evine girdi. Yaşadığı saldırı karşısında bıçağa sarılan ev sahibi Görkem Güvener’de gençlerden İskender Bayram’ı göğsünden bıçaklayarak yaraladı. Polis mesele ile ilgili 4 zanlıyı dün mahkeme huzuruna çıkardı.

Sen misin uyaran!

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Müfettiş Muavini Eser Çelebi, zanlılardan Hüseyin Atatüre, Hasan Akmergiz ve İskender Bayram’ın 13 Ağustor 2016 tarihinde saat 03.30 sıralarında suriçi bölgesinde yaya olarak yürüdükleri esnada şarkı söyleyerek bağırmak sureti ile rahatsızlık verdiklerini ve Görmek Güvener’in de kendilerini uyardığını söyledi. 

Güvener’e sinirlenen diğer zanlıların bölgede buldukları kaya parçası ile Güvener’in evinin giriş kapısını kırdıklarını ve ikametgah içerisine girerek Güvener’i darp ettiklerini belirten Çelebi, Görkem Güvener’in mutfaktan aldığı bıçak ile zanlılardan İskender Bayramı sol göğüs kısmından bıçaklayarak yaraladığını ifade etti.

Soruşturma sürüyor

İskender Bayram’ın hafif şekilde yaralandığını ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiğini anlatan Çelebi, soruşturmanın sürdüğünü belirterek her 4 zanlının da poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.