Rahme Çiftçioğlu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası’nın (Kamu-İş) odacı kadrosundaki eksiklikler nedeniyle Lefkoşa ve Girne Kaza mahkemelerinde sürdürdüğü grev bugün 5’inci gününde.

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, Lefkoşa ve Girne Kaza mahkemelerinde sürdürülen grevle ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) değerlendirmede bulunarak, Başbakanlığın Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görev yapmak üzere 3 odacı görevlendirdiğini ancak Girne Kaza Mahkemesi için şu ana kadar hiçbir girişim yapılmadığını kaydetti.

“GÖREVLENDİRİLEN KİŞİLER İŞBAŞI YAPANA KADAR LEFKOŞA’DAKİ GREVİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Devrim Barçın, Lefkoşa Kaza Mahkemesi için görevlendirilen 3 odacı için yazının geldiğini ancak sendikaların bu kişiler işbaşı yapıncaya kadar grevi sürdüreceğini belirtti.

Girne Kaza Mahkemesi’ndeki odacı eksikliğinin giderilmesi için şu ana kadar herhangi bir adım atılmadığını ve buradaki grevin de sürdüğünü belirten Barçın, “Girne’de yargı işlemleri durmaya devam edecek” dedi.

Devrim Barçın, Lefkoşa için 4, Girne için 1 odacı talep ettiklerini anımsatarak, Lefkoşa için 3 kişinin Başbakanlık tarafından görevlendirildiğini yineledi.