Mera Süt Ürünleri, dün bir çok basın organında yer alan ve LTB zabıta ekiplerince yapılan uygulamayla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Merat Süt tarafınca yapılan açıklama şu şekilde:

"9 Ocak 2015 günü yazılı basın ve sosyal medyada yayılan “LTB, sağlıksız üretim yapan firmayı mühürledi!”

“Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen rutin denetimde üzerinde tarih olmayan ve açık alanda muhafaza edilen 159 kase yoğurt müsadere ve imha edildi.”

Firma mühürlenmemiştir.  Denetimi o gün yapılamayan arızalı ve kullanımda olmayan kilitli depo anahtarı bulunana kadar geçici olarak mühürlenmiştir.

Bahsi geçen ürünler ve görseller fabrikanın günlük imha edilen atık çöpleridir. Görüntülenen çöp toplama yeri fabrika dışında açık alandadır.

Bu şekilde yanlış ve tüketici nezdinde yanılgıya ve ürün hakkında kötü izlenim edinilmesine neden olacak bu haberler kesinlikle çarpıtmadır.

Dolayısıyla ürün ile alakalı olarak tarafımıza yapılmış herhangi bir ihtar olmadığı gibi, firmamızın tüm yasal sorumluluğunu yerine getirmiştir. Her zaman olduğu gibi kalitemizden ödün vermeyerek halkımıza en iyiyi sunmaya devam edeceğiz.

Gıda Sektörüne öncülük eden firmamız; sorumsuzca kurgulanan bu tür senaryolara dayalı böylesi uydurma haber ve iddialara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna duyururuz."