Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Birinci Genel Başkanı Necati Taşkın, Yön-Sen Genel Sekreteri Artemel Karal ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Erdoğan Sonsal, ölümlerinin 33. yıldönümünde kabirleri başında anıldılar.

33 yıl önce Gazimağusa’daki sendikal bir toplantıya katılmak için seyahat ederken geçirdikleri  trafik kazası sonucu yaşamını yitiren merhum sendikacılar için, Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki kabirleri başında anma töreni düzenlendi.

Kabristanlıktaki törene Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer de katıldı.

Törende, bir dakikalık saygı duruşunun ardından Arslan Bıçaklı yaptığı konuşmada, Taşkın, Karal ve Sonsal’ın “çalışma hayatına iz bırakan arkadaşlar” olduğunu söyledi.

Konuşmasında merhum sendikacılara, “çalışma hayatının; Taşkın, Karal ve Sonsal’ın bıraktığı yerden daha iyi bir yerde olduğunu, işçi haklarının genişletildiğini, Kamu Çalışanlarının Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasanın kaldırıldığını, asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin mutfak giderlerinin üzerinde olduğunu ve 13’üncü maaşların zamanında ödendiğini” söylemeyi çok arzu ettiğini kaydeden Bıçaklı,   “ülkeyi yönettiğini zannedenler ülkeyi öyle  bir hale getirdi ki ülke bitmiştir. İşçisi, memuru, öğretmeni, hayvancısı, tarımcısı; ülke bitmiştir” şeklinde konuştu.

Bıçaklı, çalışma hayatında yasaların uygulanması için çalışanların eylem yaptığı bir noktaya gelindiğini söyledi.

Hükümet temsilcilerinin kaynak sıkıntısı gerekçe göstermesine de atıfta bulunan Bıçaklı, siyasilerin seçimlerde yönetime talip olurken ülkenin sıkıntılarını bilerek talip olduğunu o nedenle, “mazeret üretemez çare üretmek zorundadırlar” dedi.

1452593559.jpg

1452593558.jpg