Milli Eğitim Bakanlığı, Gazimağusa Gazi İlkokulu’nda ailelerin ve velilerin eylemine neden olan sorunların Bakanlıktan kaynaklanmadığını, tuvaletlerin yenilenmesindeki gecikmenin nedeninin Gazimağusa Belediyesi  ile yüklenici firma arasındaki sorun olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gazi İlkokulu’nda tuvaletlerin yenilenme işlerinin tamamlanmamış olmamasından kaynaklanan sorunla ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Donatım ve İnşaat İşleri Şube Amir Vekili Fuat Çelebi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Gazimağusa Gazi İlkokulu tuvalet inşaatı ile ilgili olarak yaşanan sorunların, okul tuvaletlerinin tadilat işleri ihalesini alan firma ile Gazimağusa Belediyesi arasındaki sorundan kaynaklı olduğunu söyledi.

Çelebi, Belediyelerin her yıl aldıkları emlak vergilerinin belli bir kısmını eğitime katkı için kullandıklarını ve buna bağlı olarak da söz konusu okulun tuvalet tadilat işlerinin Gazimağusa Belediyesi tarafından ihale edilip, Gazimağusa Belediyesi kontrolünde devam ettiğini belirtti.

Çelebi,  Gazimağusa Gazi İlkokulu’nda yaşanan sorunun en kısa zamanda giderilebilmesi için konunun takipçisi olacaklarının altını çizerek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak  yaşanan sorun giderilinceye kadar  okul idaresi tarafından sayısı belirlenen miktarda hijyenik portatif tuvaletlerin okula  gönderildiğini  belirtti.