Makina Mühendisleri Odası (MMO), 8-11 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Uluslararası Tesisat Kongresi’ne (TESKON) katıldı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, bu yıl “Isıl Konfor ve İç Hava Kalitesi” konu başlığında yapılan etkinlikte, dört gün boyunca “Binalarda Enerji Performansı”, “Jeotermal Enerji”, “Termodinamik ve İç Çevre Kalitesi” başlıklarında sempozyumlar, çeşitli kurslar ve paneller düzenlendi.

MMO adına kongreye katılan Oda Başkanı Emir Taşcıoğlu ve Oda Yazmanı Coşkun Akyüz, kongre süresince TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB MMO Başkanı Ali Ekber Çakar TTMD Başkanı Sarven Çilingiroğlu, Ankara, İstanbul, İzmir, Edirne, Kocaeli, Denizli ve Zonguldak şube başkanlarıyla görüştü.

Temaslarda, tesisat sektöründeki sorunlar başta olmak üzere binaların enerji performansı, enerji etkin tesisat ve bina tasarımı, yenilenebilir enerji kaynakları ve bunların uygulaması, makina mühendisliği eğitimi ve bunun değiştirilip dönüştürülme çabaları konularında detaylı görüş alışverişinde bulunuldu.