Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, DPÖ tarafından yayınlanan “Ekonomik ve Sosyal Göstergeler 2014” kitabı hakkında açıklama yaparak, kitaba http://www.dpo.gov.ct.tr adresinden ulaşılabileceği bilgisini verdi.

Muhtaroğlu, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:

“Devlet Planlama Örgütü, 40 yıla yaklaşan bilgi birikimiyle KKTC'nin ekonomik, sosyal ve kültürel hedeflerine ulaşılması konusunda mesleki bağımsızlık, bilgiye eş zamanlı erişim ve veri güvenilirliği ilkeleri çerçevesinde çalışmalar yürütmektedir. Devlet Planlama Örgütü'nün ürettiği resmi istatistikler, plan ve programlar yanında görev alanına giren diğer konularda çıkardığı yayınlar da bulunmaktadır.

Ekonomik ve Sosyal Göstergeler 2014 yayını ülkemiz ekonomisiyle ilgili verileri sunmayı, ilgilenen kurum, kuruluş, araştırmacı, akademisyen ve öğrencilerin bu konudaki ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır.

Ekonomik  ve Sosyal  Göstergeler 2014 Örgütümüzün yayını olup, 1977 yılından günümüze kadar olan bilgileri içermektedir. Bu yayının içerisinde şu konulara yer verilmektedir;

Bu yayın Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmıştır.”