Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli pazarlıklara sahne olduğu öğrenildi. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan önemli bir kaynak, CTP ve Akıncı’ya destek olanlar arasında seçim günü saat 15.00’e kadar bir pazarlık yaşandığını, CTP’nin istediklerini koparması üzerine sandığa giderek, Akıncı’ya oy verdiğini ifade etti.

İkinci turda, Mustafa Akıncı’nın yüzde 60.5 oy alarak Saraya çıktığı 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli pazarlıklara sahne olduğu öğrenildi.  Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan önemli bir kaynak, seçim öncesinde CTP’nin, Akıncı’yı desteklemek için üç şart ortaya sürdüğünü, Pazar günü saat 15.00 sıralarına kadar süren pazarlıkta istediklerinin kabul edilmesi sonucu sandığa giderek Akıncı’ya destek oylarını kullandıklarını belirtti.

Ombudsman CTP’li olacak, koalisyon bozulursa hükümeti kurma görevi CTP’ye verilecek”
Kıran kırana bir pazarlık yaşandığını ifade eden kaynak, pazarlıkların şunlar olduğunu savundu: 

“CTP üç maddede ısrar etti. Bunların birincisi, hükümetin bozulması halinde Cumhurbaşkanının, hükümeti kurma görevini CTP’ye vermesi, ikincisi TDP’li üç vekilin her Meclis oturumunda nisapta CTP’ye destek vermesi, üçüncüsü ise ombudsmanın CTP’li olması. Pazarlıklar, seçim günü saat 15.00’e kadar sürdü. CTP’lilerin sandığa saat 16.00 gibi gitmesinin nedeni şartlarının kabul edilmesi.”