İlköğretim Dairesi Müdürü ve İzcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ali Nizam, “22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

İlköğretim Dairesi Müdürü ve İzcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ali Nizam mesajında, 1926 yılında itibaren, dünya izcilerinin birbirlerine arkadaşlık, sevgi ve yardım düşünceleri ile bağlılıklarını simgelemek üzere izciliğin kurucusu Baden Powel’ın eşi Olave Powel’ın ortak doğum günü olan 22 Şubat’ın, “İzci Düşünce Günü” olarak kutlandığını kaydetti.

Nizam, izcilerin sağlam kişilik ve karakter sahibi, milli ve insani duygu ve düşünceleri yüksek, araştırıcı, yapıcı, topluma bağlı ve saygılı kendi hayatının ve toplumun kalkınması için gerekli bilgileri kazanmış, benimsemiş ve bu bilgileri herkesle paylaşmayı görev bilen kişiler olduğunu ifade etti.
Nizam, ülke ve dünya izcilerinin aldıkları bilgiler doğrultusunda sevgi, dostluk, kardeşlik, güven, yardımlaşma ve çağdaş düşünce duyguları ile 22 Şubat Düşünce Gününde yıl boyunca düşündükleri ve gerçekleştirdikleri çalışmaları bir kez daha izci kardeşleri ve toplumları ile paylaşmak için gündeme getirdiklerini belirtti.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

22 Şubat İzci Düşünce Günü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ve ilçelerde hafta etkinlikler düzenlenecek.

Yapılacak programlar çerçevesinde izciler tarafından, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Müsteşar Rauf Ataöv, 4 tahtalı lider eğitimcisi izci lideri Tuncay Apakgün, eski izcilik danışmanı Sevim Özbilen ve Kız İzci Örgütü Başkanı Güner Necat ziyaret edilecek.

Ayrıca vefat eden izci liderleri kabirleri başında anılacak. İzci liderlerine ziyaretler yapılıp hediyeler takdim edilecek. Okullarda kermesler yürüyüşler düzenlenecek.