Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, UBP-DP hükümetinin dört aydır görevde olduğunu ve hedeflenen program doğrultusunda iyi gittiğini söyledi.

Hükümetin,  siyasi yönden zarar göreceği tedbirler de almak zorunda kaldığını belirterek, Toprak Ürünleri Kurumu’yla ilgili alınan kararı buna örnek gösteren Dursun Oğuz, hükümetin hedefinin önlem ve çareler üretmek olduğunu ve bunu yaptığını kaydetti.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Diyalog TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Dursun Oğuz, dört aylık hükümetten 4-5 yıllık icraat beklenmemesi gerektiğini, ancak hükümetin kısa sürede iyi işler yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirtti.

Muhalefetin, özellikle de Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eleştirilerinin haksız olduğunu, CTP-UBP ortaklığında kurulan geniş tabanlı hükümetin devam edememesinin nedeninin CTP olduğunu öne süren Oğuz,  “Herkes kendini eleştirsin” dedi.

TÜK ve yüzde 3 fon desteği kararıyla ilgili sorular üzerine Dursun Oğuz, TÜK’le ilgili kararların 2-3 yıl önce alınası gerektiğini, o zaman yaptıkları uyarıların hiç birinin dikkate alınmadığını ve bu noktaya geldiğini belirterek, “Biz bağırırken kimse umursamadı. TÜK’ün yaşaması gerekiyor. Piyasada belli bir denge unsuru var, TÜK o dengeyi sağlıyor. TÜK yaşatılacak” dedi.

Sağlıkta yaşanan sorunların da yılların ihmali olduğunu, dört aylık sürede, devlet hastanelerinin, yıllardır bekleyen sıcak su, elektrik ve diğer acil sorunlarının çözüldüğünü, bu konuların bunca yıl bekletilmesinin bir mantığı ve izahı olmadığını kaydeden Dursun Oğuz, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde lağım borusunun patlamasını eleştirenlerin, öncelikle, hastanede yıllardır sıcak suyun neden akmadığını sorgulaması gerektiğini söyledi.